Site pictogram Tilburgers.nl

013 decor voor installatie Burgemeester Theo Weterings

Wethouder Berend de Vries (links) hangt de ambtsketting om bij burgemeester Theo Weterings. Rechts op de achtergrond de scheidende voorzitter van de gemeenteraad Marcel van den Hoven

In het poppodium 013 is dinsdagavond 28 november 2017 Theo Weterings geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Tilburg. Dat gebeurde in aanwezigheid van de volledige gemeenteraad; het is namelijk een officiële gemeenteraadsvergadering.

Door zijn handtekening te zetten is Theo Weterings de nieuwe burgemeester van Tilburg. Commissaris van de Koning Wim van de Donk is de getuige.

Het is bijzonder dat 013 het decor is voor deze installatie van de burgemeester. Normaal gesproken zijn deze vergaderingen altijd op het stadhuis in de raadszaal.

De Commissaris van de Koning Wim van de Donk overhandigde de stukken namens de Koning waarin zijn benoeming was goedgekeurd. Door middel van een handtekening en het afleggen van de eed is de benoeming tot burgemeester van Tilburg officieel een feit. In zijn toespraak benadrukte Wim van de Donk: “Zorg goed voor deze stad, je bent tenslotte ook mijn burgemeester”  De Commissaris van de Koning is in Tilburg blijven wonen.

De speech van de nieuwe burgemeester Theo Weterings werd afgesloten met het luidkeels zingen van het Tilburgse Volkslied.

Mobiele versie afsluiten