Site pictogram Tilburgers.nl

11 december: tweede editie van de Nationale Werkbezoek Dag

jeugdwerkloosheidDonderdag 11 december vindt de tweede editie van de Nationale Werkbezoek Dag in Nederland en dit keer ook Vlaanderen plaats. Door de aanhoudende crisis is het voor werkzoekenden lastig om op de arbeidsmarkt te komen of terug te keren. Snel herstel van de banenmarkt blijkt niet vanzelfsprekend. De hoge werkloosheid is een groot maatschappelijk probleem dat niet kan en mag worden onderschat.

Op persoonlijk gebied hebben veel Nederlanders te maken met het verlies van inkomen, contacten en daardoor zelfs van zelfvertrouwen. Want het is frustrerend als je graag aan de slag wilt, maar steeds geen baan kunt vinden. Ook bedrijven werken hard om goed door de crisis te komen. En zelfs nu zijn er bedrijven die naar nieuwe medewerkers zoeken.

Door een Nationale Werkbezoek Dag te organiseren kunnen werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen met bedrijven en publieke instellingen. Werknemers van bedrijven en publieke organisaties die meedoen, kunnen die dag samen met hun personeel werkzoekenden uitnodigen en zich presenteren aan de buitenwereld. Werkzoekenden kunnen op hun beurt aangeven bij wat voor een soort bedrijf of instelling en in welke regio zij graag op bezoek zouden willen. Je kunt dit via de website de Nationale Werkbezoek Dag bekend maken of op Twitter via #Werkbezoekdag en @werkbezoekdag.

Je kunt deze dag niet zomaar een bedrijf binnenlopen. Bedrijven nodigen werkzoekenden uit. Zij kunnen ook hun medewerkers vragen om werkzoekenden uit hun netwerk uit te nodigen en voor te stellen voor een werkbezoek. Het is als werkzoekende dus erg belangrijk om je persoonlijke netwerken aan te spreken. Weet je omgeving dat je op zoekt bent naar werk? Vertel je omgeving ook via social media dat je graag op werkbezoek wilt. Laat weten bij wat voor bedrijf en –niet onbelangrijk- in welke regio je voor een werkbezoek wilt worden uitgenodigd. Vlaanderen doet dit jaar ook mee met de Werkbezoek dag. Dus als je als Nederlander graag op Werkbezoek zou willen bij een Belgische organisatie, kun je dat ook aangeven. En voor Vlamingen geldt dit uiteraard omgekeerd ook.

Mobiele versie afsluiten