Site pictogram Tilburgers.nl

13 januari: Nieuwe films in de bioscopen van Tilburg

Deze week is er één voorpremière en zijn er drie premières in Tilburg, waarvan twee horrorfilms.

Tron: Legacy 3D

Sam Flynn (Garrett Hedlund), de 27 jaar oude rebelse zoon van Kevin Flynn (Jeff Bridges) doet onderzoek naar de verdwijning van zijn vader, ooit bekend als ’s werelds vooraanstaande gameontwikkelaar. Tijdens zijn zoektocht leidt een vreemd signaal, afkomstig van zijn vader, hem naar Flynns Arcade waar hij in de digitale wereld van Tron wordt getrokken. Dezelfde wereld waar zijn vader al 20 jaar blijkt te leven. Samen met Kevins vertrouweling Quorra (Olivia Wilde) komen vader en zoon in een levensgevaarlijk gevecht terecht met een meedogenloze vijand. (movie2movie.nl) Deze film gaat in voorpremière bij Pathé en is geregisseerd door Joseph Kosinski en de hoofdrollen zijn voor Jeff Bridges, Garrett Hedlund en Olivia Wilde.

The Way Back

In Pathé en Euroscoop gaat The Way Back in première. De film vertelt het verhaal van zeven krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog. Deze gevangenen beginnen aan een lange tocht naar de vrijheid nadat ze weten te ontsnappen uit een strafkamp in Siberië. Deze tocht van 10.000 kilometer voert hen van het koude Siberië via de Gobi woestijn naar Himalaya en India. (Filmtotaal.nl). De film is geregisseerd door Peter Weir en rollen zijn onder andere voor Colin FarrellJim Sturgess en Dejan Angelov.

En dan zijn er twee nieuwe horrorfilms die beide bij Euroscoop in première gaan en waarbij alleen kijkers van 16 jaar en ouder worden toegelaten.

Tucker & Dale vs Evil

Een film van Eli Graig met onder andere rollen voor Tyler Labine, Alan Tudyk en Katrina Bowden. In deze horrorkomedie houden twee plattelandsjongens vakantie in de bossen. Een stel jongeren viert hun voorjaarvakantie in hetzelfde bos en ziet de twee goedzakken aan voor enge moordenaars. Zelfs als het simpele duo één van de meiden van de verdrinkingsdood redt, verdenken de tieners hen van slechte bedoelingen. Hun pogingen de moordenaars te ontlopen én ze te ontmaskeren lopen alleen nogal slecht af. (Filmtotaal.nl)

Let Me In

Let Me In, met Chloe Moretz en Kodi Smit-McPhee in de hoofdrollen, is het verhaal van Abby en Owen. Owen is een eenzame 12 jaar oude jongen die op school veel gepest wordt. Abby is zijn nieuwe buurmeisje en enige vriendje. Amper twee jaar na de Zweedse horrorfilm ‘Let the Right One In’ (‘Låt den rätte komma in’) is deze Amerikaanse versie een tweede verfilming van hetzelfde boek van auteur Ajvide Lindqvist. Scenario en regie zijn van Matt Reeves. (Filmtotaal.nl)(Movie2movie.nl)

6 januari: Nieuwe films in de Tilburgse bioscopen
30 december: Eén nieuwe film in de bioscoop
23 december: nieuwe films in Tilburg
16 december: nieuwe films in de Tilburgse bioscopen

Mobiele versie afsluiten