Site pictogram Tilburgers.nl

130 Meter hoge toren naast Deprez

Een planschets van de toren Fotobewerking: SDK Vastgoed

Maandag 1 juli 2019 zijn de eerste plannen gepresenteerd aan de buurt voor de locatie tussen het Deprez gebouw en de Clarissenhof. VolkerWessels (via SDK vastgoed) wil op die plek een 130 meter hoge toren bouwen. Op de voornoemde informatieavond werden door gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) samen met Group A architecten en de Gemeente Tilburg de plannen toegelicht.

“We zijn zeer trots dat deze zeer bijzondere woontoren ontwikkeld wordt. Een landmark, ontworpen door een bureau van naam, die de entree van de stad en het hart van de Spoorzone markeert. Door de specifieke aandacht voor de context van de plek en de aansluiting tussen maaiveld en de plint,” aldus directeur Dennis van de Ven van SDK Vastgoed.

Adam Visser partner en architect Group A: “Het ontwerpen van deze toren is een eervolle opgave. Met haar grote hoogte vormt het een baken voor de stad zichtbaar vanuit alle windstreken in de weide omgeving. Op het straatniveau van de Spoorzone voegen we het gebouw op een natuurlijke wijze in tussen de bestaande bebouwing. De plint van drie lagen wordt ontworpen als publiek toegankelijke ruimte met een rijke detaillering van natuurlijke en ‘warme’ materialen. En wordt voorzien van een aantrekkelijk stedelijk programma dat zal bijdragen aan een levendige Spoorzone.”

De Clarissentoren, een ontwikkeling van VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed, wordt een bijzondere plek om te wonen; dichtbij het station, het centrum en alle voorzieningen. De woontoren krijgt een commerciële plint in drie lagen en heeft een totale hoogte van circa 130 meter.

De woningen worden op dit moment nog verder uitgewerkt, maar zullen gaan variëren in grootte van 60 m² tot 250 m². In totaal worden er circa 250 appartementen ontwikkeld. Het gebouw wordt all-electric (en krijgt dus geen aansluiting op aardgas) met een focus op duurzaamheid door onder andere de toepassing van warmte-koude opslag en zonnepanelen.

Direct achter de toren komt een parkeergarage. Deze gaat ruimte bieden aan circa 400 parkeerplaatsen.

Sinds 2012 is VolkerWessels betrokken bij de (her)ontwikkeling van de Spoorzone en treedt SDK Vastgoed namens het Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar.

Mobiele versie afsluiten