Site pictogram Tilburgers.nl

15 september: Nieuwe films in de Tilburgse bioscopen

Er gaan 15 september maar liefst 5 nieuwe films in Tilburg draaien.

Apollo 18

De science-fiction thriller Apollo 18 van regisseur Gonzalo López-Gallego gaat in Euroscoop en Pathé van start. Op 17 december 1972 werd de laatste officiële (bemande) ruimtereis (Apollo 17)  naar de maan gelanceerd door NASA. Een jaar later blijkt dat in het geheim nog een reis is gemaakt. In december 1973 werden twee Amerikaanse astronauten op een geheime missie naar de maan gezonden, gefinancierd door de Amerikaanse ministerie van defensie. Deze film brengt de waarheid rond die missie naar boven en onthult het originele beeldmateriaal dat door de astronauten is vastgelegd tijdens hun ruimtereis. Hoewel NASA ontkent dat de beelden authentiek zijn, zeggen anderen dat deze reis de ware reden is waarom de mensheid nooit naar de maan is teruggekeerd. De film krijgt op filmdatabase IMDB een 5,8

Midnight in Paris

In Cinecitta en Euroscoop vindt de première plaats van de romantische komedie Midnight in Paris van Woody Allen. Gil is een aankomend schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan Parijs. In tegenstelling tot de rijke Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen. De film krijgt op filmdatabase IMDB een hoge 8,1.

De President

De Nederlandstalige komedie ‘De President’ van Erik de Bruyn gaat van start in Pathé. Nederland in de nabije toekomst: het koningshuis bestaat niet meer en er moet een president gekozen worden. De Marokkaanse Joes is met zijn actieve neef Hamid naar Nederland gekomen en verdient zijn geld als aspergesteker. Wanneer Joes bij een brand het leven van de Roemeense Mila redt, wordt hij een soort Nationale Held. Presidentskandidaat Gert Vlonder wil Joes hierdoor als Running Mate. Als Joes’ onbevangen uitspraken ook nog eens een verrassende uitwerking hebben op de kiezers, bombardeert de pragmatische Vlonder hem tot presidentskandidaat. Dat blijkt een gouden zet: ze winnen. Maar is Joes wel geschikt om president te zijn? De film krijgt op filmdatabase IMDB nog geen cijfer want De President gaat voor ’t eerst draaien.

Your Highness

Bioscoop Pathé opent met de fantasy avonturenfilm Your Highness.   Prins Thadeous (Danny McBride)   wordt door zijn vader gedwongen zijn broer en troonopvolger Fabious (James Franco)  te helpen zijn verloofde Belladonna (Zooey Deschanel)  te redden uit de handen van tovenaar Leezar. Vergezeld door Isabel (Natalie Portman) , een ongrijpbare krijgsvrouw die haar eigen plannetjes heeft, moeten de broers eerst gruwelijke wezens en verraderlijke ridders verslaan voordat ze Belladonna kunnen bereiken.  De film krijgt op filmdatabase IMDB een 5,7

The Trip

In Cinecitta beleeft de komedie van Michael Winterbottom The Trip haar première. Er staat Steve Coogan een culinaire week te wachten, wanneer hij in opdracht van een krant een aantal toprestaurants in het Engelse Lake District en Yorkshire Dales gaat beoordelen. Zijn vriendin haakt op het laatste moment af, waardoor hij aarzelend de altijd beschikbare Rob Brydon uitnodigt om mee op reis te gaan. Terwijl ze genieten van haute cuisine drijven de twee vrienden elkaar tot waanzin met hun eindeloze discussies, maar bespreken ze ook de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven: familie en vriendschap. De film krijgt op filmdatabase IMDB een 7,1.

Mobiele versie afsluiten