donderdag 23 mei 2024

5 gedachten over “17e Buurtpreventieteam gestart in De Reit

 1. Ik heb al op verschillende manieren geprobeerd om in contact met jullie te komen maar helaas gaat dit heel slecht dus dan maar kijken of het zo wel lukt

 2. Beste meneer Harrie, niets is minder waar er is beslist niemand in elkaar geslagen in de kruidenbuurt honderd procent zeker te weten.
  Het is net zoals mevr.C.v Dongen schrijft, de leden werden uitgescholden en dat tolereert de politie beslist niet.
  De oudste van 17 heeft inderdaad een straf gehad van Halt, het was een bekende daarvan.
  En mijn advies is kom probeer eens bij de buurtpreventie om U wijk veiliger te maken en de mensen Alert te maken en U zal zien dat dit een hele mooie streven is, U staat direct onder de politie.

  Met vriendelijke groet.
  Voorzitter: Veiligheid Advies Commissie.
  Jan van Beerendonk

 3. Beste mensen,

  Buurtpreventie is vooral preventief, omdat de vrijwilligers (van alle leeftijden) herkenbaar op straat aanwezig zijn.

  Het bericht dat er dinsdagavond iemand van de buurtpreventie in de Kruidenbuurt in elkaar is geslagen, is niet juist. Wel zijn op 4 augustus 2 leden van de buurtpreventie Kruidenbuurt uitgescholden door 3 jongeren. Hiervan hebben zij aangifte gedaan. De politie heeft met 2 jongeren van 13 en hun ouders een stevig gesprek gehad en de oudste van 17 heeft een HALT-straf gekregen.

  Vriendelijke groet,

  Claudia van Dongen
  omgevingsmanager voor de Reit, gemeente Tilburg

 4. Als ik zo de foto bekijk is de gemiddelde leeftijd van zo’n buurtpreventieteam ruim boven de pensioen leeftijd. Laten we hopen dat ze tegen een stootje kunnen en je ze niet zomaar om kan blazen. Want in de steeds meer verhardende samenleving waar buurt criminaliteit hand over hand toeneemt uit armoede overleving en frustratie.

  Ik vind het best raar dat we dan pensionado’s gaan inzetten als de buurt verraders van de wijk.Laten we hopen dat ze hun mannetje staan en opgewassen zijn tegen intimidatie en ongevoelig voor scheldpartijen.

  Een vrijwilliger van het buurtpreventieteam in de Tilburgse Kruidenbuurt is dinsdagavond in elkaar geslagen. Het buurtpreventieteam vormt extra oren en ogen voor de politie. De man was bezig met een surveillanceronde toen hij op de Baden Powelllaan werd uitgescholden door een 15 jarige jongen uit de wijk. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep schaafwonden en kneuzingen op. De politie heeft een 15-jarige verdachte opgepakt. Hij zit vast.

 5. Dag beste collega’s van de Buurtpreventie De Reit. Ik wens U allen zeer veel succes toe, en het zal U zeker goed bevallen.
  Ik ben tevens voor de gemeente Tilburg de kleding leverancier Buurtpreventie.
  Ik zelf ben de Voorzitter Coördinator Buurtpreventie ‘T Zand en doe het al zeer vele jaren met liefde en plezier, om de veiligheid in U wijk te verhogen.! Mag U vragen hebben dan mag U mij ten alle tijden bellen, Mob:06+-20 40 13 96
  Nogmaals heel veel succes toegewenst.

  Jan G van Beerendonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *