Site pictogram Tilburgers.nl

17e Buurtpreventieteam gestart in De Reit

de reitIn de wijk de Reit is een buurpreventieteam gestart. zeven bewoners vormen vanaf nu de extra ogen en oren van de politie en gemeente in de wijk. Samen met de politie zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder kans krijgen hun slag te slaan. Dat is waar het om draait bij buurtpreventie. In Tilburg zijn al honderden vrijwilligers actief in buurtpreventieteams. Het team in De Reit is het 17e buurtpreventieteam. De vrijwilligers van het buurtpreventieteam surveilleren in koppels of groepjes op straat in de wijk De Reit. Er vindt terugkoppeling plaats met de wijkagent. De wijkagent vertelt de vrijwilligers op welke bijzonderheden zij moeten letten. Buurtpreventie werkt vooral preventief, omdat de vrijwilligers herkenbaar op straat aanwezig zijn.

Alle deelnemers hebben hun eigen motivatie om deel te nemen. Eén van de deelnemers heeft in het verleden bijvoorbeeld vernielingen aan haar auto gehad. Zij wil graag via buurtpreventie een bijdrage leveren aan een veiligere wijk. Iemand anders loopt toch al iedere avond met zijn hond door de wijk. Maar ook elkaar leren kennen en versterken van de leefbaarheid zijn motivaties van de leden van het buurtpreventieteam.

Interesse om deel te nemen aan buurtpreventie in De Reit? Neem dan contact op met Claudia van Dongen via buurtpreventie@tilburg.nl.

Mobiele versie afsluiten