zondag 23 juni 2024

7 gedachten over “20 procent minder klanten bij voedselbank Tilburg

 1. Ik was erg geholpen met de Voedselhulp,tot we nieuwe criteria kregen…..hadden we iets van 9 euro teveel…
  inmiddels ben ik weer alleenstaand en krijg via de Bewindvoerder 50 euro per week….dat is niet alleen je voeding maar ook kleding,persoonlijke verzorging,schoeisel,af en toe de kapper (zwart) schoonmaakmiddelen en onderhoud woning ….
  Dus ik zal nog eens, na 3 jaar, contact met IMW opnemen of ik inmiddels weer in aanmerking kom…..
  Dan heb ik ook nog een hond die moet eten dus het is hier geen vetpot

 2. het is inderdaad vreemd want de armoede stijgt , het aantal bijstand aanvragen stijgt dus zou je zeggen dat ook bij de voedsel bank de vraag zou stijgen ipv van dalen. natuurlijk is een daling in het voordeel van iedereen want dat zou ook een eind aan de problemen van de gezinnen zijn maar de praktijk laat iets heel anders zien.
  recentelijk is wel de toelating eis veranderd van de voedsel bank dat een verklaring zou kunnen zijn voor de daling.

 3. helemaal met de andere dames eens, de regels zijn zo veel strenger geworden. Maar de ruimte die de voedselbank krijgt van de overheid om mensen toe te laten is ook bekort.
  Echter voordat de financiele hulpverlening daadwerkelijk start ben je al gauw anderhalf jaar verder. komt met 3 of 4 kinderen als weduwe/alleenstaande vrouw niet aan een baan ; als je daar al de tijd voor kunt vinden zonder je blauw te moeten betalen aan kinderopvang
  Die overigens ook niet meer zomaar vergoed word door de sociale dienst maar alles wat je verdient in je zuur verloren tijd die je kids dan zonder jou moeten stellen, trekken ze wel van je uitkering af.
  Echter met oproep contracten en wisselende uren per maand. schiet je er mooi in, als je de ene maand wel veel kunt werken en de andere maand niet. Inhoudingen bij de soos vinden namelijk plaats in de volgende maand en zit je dus regelmatig met een te kort en daal je nog verder af in het financiële dal. er zou fundamenteel iets moeten veranderen want waarom zou men willen gaan werken als je er financieel slechter voor komt te staan door allerlei kromme regel en wetten. Ik snap het wel dat men thuis blijft te zitten. Dus als je na 3 jaar nog geen baan hebt en financieel geen verbetering hebt kunnen laten zien lig je er idd uit met de nieuwe regelgeving en kun je het vervolgens bekijken. waar de dreiging van afsluitingen en uithuis-zettingen weer opdoemen want de kinderen zullen moeten eten hoe dan ook. en sociale deelneming in de maatschappij is net zo belangrijk maar daar praten we hier dan niet eens over. Nee dan hebben we het over: wakker liggen hoe je het de laatste week van de maand weer voor elkaar moet krijgen om de kinderen voldoende drinken, fruit en eten mee te kunnen geven naar school en te zorgen voor een goed ontbijt want met een half gevulde maag is het slecht concentreren en moeilijk presteren. Maar ja voor velen blijft armoede een abstract begrip[ terwijl het dichterbij ligt dan men denkt. ook is het relatief want ik voel mij rijker met mijn kids dan al die mensen die gewoonweg denken dat armoede hier oin nederland niet bestaat of nog steeds denken dat het wel meevalt.

 4. Armoe is nog steeds aan het toenemen, dus de daling moet een andere oorzaak hebben! Bijvoorbeeld bestandsherziening of andere toelatingseisen? Interessant is of er ondanks de afname toch nog nieuwe klanten bij zijn gekomen!

 5. De voedselbank regels zijn strenger geworden. Steeds minder vaak word je voedselbank pas verlengd
  Als je langer dan drie jaar voedselbank krijgt dan word je zonder pardon eruit gezet. Ook moeten ze alles van je weten. Iedere maand moet je je over alles verantwoorden. Nee voedselbank is voedselbank niet meer. En dan doen ze net of ze verbaast zijn dat er een daling is van 20%. Moeten ze eens een keertje aan de mensen vragen waarom. Gewoon omdat je het vaak niet meer krijgt. Zelfs al heb je 5 euro teveel volgens hun norm dan krijg je het al niet meer. Geloof me maar dat heel veel gezinnen de voedselbank wel degelijk kunnen gebruiken maar toch niets krijgen. Ze laten mensen in de kou staan. Mensen die de mensen van de voedselbank moeten screenen zijn vaak niet geschikt of te jong geen inzicht hier kan ik echt boos om worden. Pfff 20 maar niet vrijwillig. De regels zijn zo dik aangescherpt dat er 20 % niet meer in aanmerking komt.Dit moest ik even kwijt. Gezinnen met veel kinderen gescheiden worden zonder pardon buiten de voedselbank gezet. Sorry U loopt al drie jaar hier en er zit geen verbetering in. Ja maar ik heb 6 kinderen en niemand geeft me een baan. Tja mevr. daar kan ik niks aan doen. Of mevrouw U komt niet in aanmerking U zit 5euro boven de norm ook geen voedselbank meer. U sport dat mag niet van de voedselbank als u dit abonnement niet opzegt krijgt u niets meer. Ja.maar dat is mijn sociale contact en kost maar 10 euro. Dan krijgt U geen voedsel pakket meer. Zo gaat dat. Zo komen ze aan die 20%.

 6. Ik kan begrijpen dat voedselbank tilburg klantendaling heeft
  Als ze klanten gezinnen zwaar gedupeerd aan de kant zetten terwijl we ze op dat momend het harste nodig had naar ik een van de gedupeerde van pieter de kok met me schuld naar 145, 000 ben gegaan kreeg ik een schop naar van de voedselbank waar ik gelukkig bewijs van heb heb het namelkjk gefilmt

 7. Ja daar kunnen ze trots op zijn maar niet heus want bepaalde mensen die door een bewindvoerder in de shot zijn gekomen worden gewoon keihard geweigerd .
  nou wees dus maar trots op je 20% minder !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *