Site pictogram Tilburgers.nl

2018Brabant: Welk idee wint de Publieksprijs?

In 2018 is Nederland aan de beurt om een Europese Culturele Hoofdstad te leveren. BrabantStad biedt zich aan als hoofdpodium: Breda, Eindhoven, Helmond, ’s Hertogenbosch, Tilburg en omgeving zijn samen kandidaat onder de noemer 2018Brabant.

Deze zomer lanceerde de organisatie het ‘bidbook’. Het bidbook is het programma om aan de Europese jury te laten zien, zodat deze weet wat Brabant te bieden heeft. Aan dit bidbook kon iedereen meeschrijven door ideeën te leveren. Uit de meer dan 500 ideeën die aan het bidbook zijn toegevoegd, zijn er acht genomineerd voor de Publieksprijs. Op deze nominaties kan tot 22 november, via de website van 2018Brabant, gestemd worden en het winnende idee krijgt een speciale vermelding in het bidbook. De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de publieksprijs vindt plaats op maandagavond 28 november in ’s-Hertogenbosch. Iedereen die een idee heeft ingestuurd, is welkom.

2018Brabant is ook te vinden op Facebook, maar heeft nog wel wat meer fans nodig. Voor de jury die de kandidatuur van Brabant gaat beoordelen is betrokkenheid van de burgers erg belangrijk. Hoe meer mensen laten zien dat ze 2018Brabant een warm hart toe dragen, hoe meer kans op de titel. Wie vindt dat Brabant de beste kandidaat is voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018, kan dat laten zien door de Facebook-pagina van 2018Brabant te steunen met een klik op de ‘Like’-knop.

Mobiele versie afsluiten