Site pictogram Tilburgers.nl

21ste Stranger than Paranoia gaat onverminderd door!

BANNER-1-PARANOIA-2013C21Het programma voor het 21ste Jazzfestival “Stranger than Paranoia” georganiseerd door altsaxofonist Paul van Kemenade belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Helaas zonder back-up van de overheden maar met steun van musici, publiek en de zalen, gaan ze de 21 ste editie in met een Nederlands/Belgische versie. Voor het derde achtereenvolgende jaar in de Brabantse steden Tilburg en Den Bosch (Breda volgend jaar ook weer). Op 24 en 29 december in Paradox Tilburg en 27 december in de Toonzaal Den Bosch.

Three-horns-and-a-bass1-150x150
Three Horns and a Bass

De Opening vindt plaats op 24 december in de Paradox Tilburg met drie groepen: De Beren Gieren (B) ; het jonge hippe swingende Bruut! Three Horns and a Bass (Paul van Kemenade-Louk Boudesteijn-Angelo Verploegen-Wiro Mahieu), presentatie zal in handen zijn van: dichtstalmeester Jasper Mikkers.

Daarna op op 27 december In de Toonzaal in Den Bosch: Een ontmoeting tussen twee titanen met pianist Louis van Dijk en slagwerker Han Bennink; Three Horns and a Bass; The Monochrome, een nieuwe elektronisch/akoestisch improvisatie kwartet van de Bosschenaar Jeroen Doomernik met Bart Maris, Bart van Dongen en Richard van Kruys

dijk.

Het programma voor 29 december wederom in de Paradox : een nieuw kwartet met hoornist Morris Kliphuis, drummer Yonga Sun en twee Tilburgse jazzveteranen Niko Langenhuijsen en Paul van Kemenade; een ontmoeting tussen klavierleeuw Jasper van ‘t Hof en drumlegende Han Bennink en als afsluiting The Ploctones.

 

Link naar de flyer “Stranger than Paranoia”

Mobiele versie afsluiten