Site pictogram Tilburgers.nl

24 Mei Tilburgs Film Festival in Cinecitta

Op 24 en 25 mei 2019 is Cinececita voor de tweede maal het decor voor het Tilburgs Film Festival. In de picture staan weer korte films, verdeeld over een aantal speeltijden.

Het Tilburgs Filmfestival kenmerkt zich met een focus op korte films van makers uit Tilburg en Brabant. Zowel fictiefilms, documentaires, animatiefilms als experimentele films worden vertoond in verrassende en afwisselende filmblokken. Het festival onderscheidt zich van andere festivals, door zich te richten op Brabantse makers van korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker.

Bekijk hier het volledige filmprogramma. Het laatste nieuws over het festival kun je volgen via de social media kanalen waaronder Facebook. Hieronder een trailer voor het Tilburgs Film Festival zoals geplaatst op Facebook

 De belangrijkste doelen van het Tilburgs Film Festival zijn:

  • Het creëren van een nieuw podium voor filmmakers uit Tilburg en Brabant
  • De korte film, in al haar vormen, onder de aandacht brengen
  • De filmcultuur in Tilburg en de provincie Noord-Brabant bevorderen
  • Voedingsbodem creëren voor nieuwe samenwerkingen/films in Tilburg
  • Een breed en divers publiek bereiken

Het festival is een initiatief van filmmakers Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker.

De eerste editie van het Tilburgs Film Festival vond plaats op zaterdag 26 mei 2018 bij bioscoop Cinecitta en was een groot succes. Volle zalen, sterke films en een enthousiast publiek maakten het tot een geslaagde eerste editie.

Mobiele versie afsluiten