Site pictogram Tilburgers.nl

29 September Café Troubadour on Tour

Zondag 29 september 2019 vindt de Tweede editie van dit seizoen plaats van Café De Troubadour On Tour. Het programma begint om 12 uur en duurt tot 14 uur. Hans de Kort zorgt voor een muzikaal welkom. Sandra Reijnen assisteert kastelein Rob Verbunt en zorgt tijdens de pauze voor gratis soep.

Hans Rube gaat in het programma Café De Troubadour on Tour een gesproken column verzorgen. Hans Rube is voormalig verslaggever van het Brabants Dagblad, journalist en burgerraadslid voor de PvdA in de gemeenteraad sinds maart 2018. Zijn doel is om als volksvertegenwoordiger een brede laag van onze stad een stem te geven.
ZOOTS  speelt vrolijke driestemmige muziek uit de swingperiode van de jazz. Muziek die destijds werd uitgevoerd door bigbandlegendes als Cab Calloway, Buddy Johnson en Louis Jordan. Nú vertolkt door Veerle van Hecke (leadzang, ukelele), Pauline Franke (gitaar, zang) en Marlon van Mook (contrabas, zang). De naam ZOOTS verwijst naar de kleding van die tijd: ruim zittende suits. ZOOTS. Een kleine bezetting die groots uitpakt!

Tine van de Weyer bij het ontwerp van het Holocaust monument. Foto: Gemeente Tilburg

In het Tilburgs Vrijheidspark komt een Holocaustmonument voor de 170 Joodse Tilburgers die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Het kunstwerk wordt in opdracht van de gemeente Tilburg gemaakt door Tine Van de Weyer. Als alles goed gaat wordt het half april 2020 onthuld. Tine Van de Weyer verzorgt op 29 september een presentatie over het monument.

John Meulendijks is een liedjeszanger en liedjesmaker. Het liefst zingt hij met begeleiding van gitaar, trekharmonica of piano. Hij maakt ook deel uit van de band “Begane Grond”. Inspiratie vindt hij in tal van kwesties waar je zomaar tegen aan kunt lopen. Het romantische lied en het levenslied zijn echter niet aan hem besteed, hoewel hij voor sommige pareltjes op deze terreinen graag een uitzondering maakt. Voor de meet-up in de Troubadour zal hij eerst en vooral Nederlandstalige liedjes brengen.

Atelier TenK is een samenwerkingsverband van de jonge kunstenaars Tom van der Pijl en Kenny Jacobs. In de bipolariteit van innerlijke rust en rusteloze expressie die hun beider karakters kenschetsen ontstaat er een strijd die prachtige visuele vruchten afwerpt. Kenny Jacobs is afgestudeerd aan de academie voor beeldende vorming te Tilburg en Tom van de Pijl aan AKV Sint Joost in Breda richting Illustratie. Het werk dat zij maken bestaat uit toegepaste kunst zoals muurschilderingen, schilderijen op aanvraag voor bijvoorbeeld bedrijven, logo’s, maar ook autonome kunstwerken. Samen met de bezoekers gaan zij aan de slag om een gezamenlijk kunstwerk te maken.

Café de Troubadour on Tour heeft als traditie om steeds een ondernemer uit de wijk de gelegenheid te geven om zich te presenteren. Dit keer is het de beurt aan Slagerij Hein Hendriks Zijn onlangs prachtig gerenoveerde winkel en slagerij is gevestigd aan de Laarstraat 10, 5025 VK Tilburg. Stamgast Erna van Poppel gaat met hem in gesprek over zijn ervaringen als buurtslager en zijn ondernemerschap. Hij heeft beloofd om voor iets lekkers te zorgen onder de pauze.

Mobiele versie afsluiten