Site pictogram Tilburgers.nl

Tweede editie Rakija Festival in Cultuurbos Bosvreugd

project Rakija FestivalZondag 13 juli vindt de tweede editie van het Rakija Festival plaats in het Cultuurbos Bosvreugd aan de Reeshofdijk 12 in Tilburg. Een niet alledaags festival, georganiseerd door de muziekgroep Project Rakija.

Net als vorig jaar kunt je er genieten van een diverse line-up, van theateracts waaronder Tony Banks,  en de Geile Groenteklets. Daarnaast heeft de organisatie een muzikale line up grmaakt, met o.a. De Dopegezinde Gemeente, De Bazzooka’s, Consultants of Swing, Projekt Rakija en DJ Peer Vos. Verder zijn er Bosnische hapjes en de sterke drank Rakija verkrijgbaar.

Projekt Rakija is een muziekgroep rond de Bosnische gitarist Igor Sekulovic, die poogt nieuw leven te blazen in de Sevdalinke, door deze oude, Bosnische blues te combineren met een ‘high-energy’ mix van groovy beats, exuberante Balkan blazers en schreeuwende rockgitaar. Met de opbrengst van het Rakija Festival wordt het nieuwe album van Project Rakija gefinancierd.

Vanaf vandaag is ook via de site tilburgvoorcultuur.nl , onder de werknaam “TAKING CARE OF BIZNIZ”, een crowdfunding project online. Op deze wijze hoopt Projekt Rakija voldoende geld in te zamelen om een nieuwe plaat uit te kunnen brengen. Deze zal bestaan uit een Cd, een Vinyl plaat en een volledig gezeefdrukt, hand gebonden boek dat door niet minder dan zes kunstenaars samengesteld wordt.

Mobiele versie afsluiten