Site pictogram Tilburgers.nl

31 maart: Nieuwe films in de Tilburgse bioscopen

Black Butterflies

Ingrid Jonker, wiens werk pas 29 jaar na haar dood erkenning kreeg, is van één van de bekendste en meest tragische vrouwelijke kunstenaars uit de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Een blanke die vocht voor acceptatie in een door apartheid verdeeld land. Verstoten door haar vader, die prominent lid was van de Nasionale Party en met een geesteszieke moeder die al vroeg overlijdt. Nadat Nelson Mandela haar gedicht ‘Die Kind’ voordraagt bij zijn eerste rede voor het Zuid-Afrikaanse Parlement in 1994, herleeft de belangstelling voor haar werk. Sindsdien is het werk van Ingrid Jonker niet meer weg te denken uit de Zuid-Afrikaanse literatuur. Geregisseerd door Paula van de Oest en met hoofdrollen voor Carice van Houten en Rutger Hauer. De film zal te zien zijn bij Cinecitta en Euroscoop.

Sound of Noise

Een Zweedse politie-komedie van Ola Simonsson en Johannes Stjärne Nilsson, met in de cast: Bengt Nilsson, Sanna Persson, Magnus Börjeson en Marcus Boij. Politieagent Amadeus Warnebring werd geboren in een familie van beroemde musici. Zelf is hij allergisch voor muziek. In deze muzikale komedie wordt hij geconfronteerd met de moeilijkste zaak uit zijn carrière: De stad krijgt te maken met nieuw boeventuig: muziekterroristen. Deze film zal te zien zijn in Cinecitta.

Hall Pass

Een komedie van Bobby en Peter Farrelly, met onder meer Owen Wilson, Jason Sudeikis, Christina Applegate en Jenna Fischer. Beste vrienden Rick en Fred zijn allebei al jaren getrouwd. Ze houden van hun vrouw, maar kijken toch voortdurend naar andere vrouwen. Hun vrouwen zijn dit seksistische gedrag spuugzat en nemen een moedig besluit om hun huwelijk nieuw leven in te blazen. 
Ze geven hun mannen een ‘Hall Pass’: één week de vrijheid om alles te doen wat ze willen, zonder enige verantwoording te hoeven afleggen. Deze film wordt vertoond in Pathé en Euroscoop.

Justin Bieber: Never Say Never 3D

Documentaire waarin Justin Bieber gevolgd wordt door regisseur Jon Chu (Step Up 3D), tijdens zijn concert tour van 2010. Deze muziekdocumentaire toont het verhaal van Justin Bieber en zijn weg naar de top: van straatartiest in het kleine stadje Stratford in Canada tot een internetfenomeen en wereldwijde superster met als hoogtepunt een uitverkochte show in Madison Square Garden in New York. Deze film wordt vertoond in Pathé en Euroscoop.

Barney’s Version

Barney Panofsky (Paul Giamatti), een Joodse mensenhater uit Montreal, kijkt op 68-jarige leeftijd terug op z’n leven. Barney heeft drie ex-vrouwen, twee kinderen van wie hij vervreemd is geraakt, een ouder wordende vader (Dustin Hoffman) die geen blad voor de mond neemt en hij is schijnbaar gefixeerd op zijn proces voor de moord op zijn beste vriend 30 jaar geleden. Maar aangezien Barney in een vroeg stadium van Alzheimer verkeert moet men de waarheid uit een geheugen filteren dat wellicht selectief of gewoonweg verslechterd is. Dit drama is geregisseerd door Richard J. Lewis, met in de hoofdrollen Paul Giamatti, Dustin Hoffman, Rosamund Pike en Minnie Driver. De film is te zien in Pathé en Euroscoop.

Mobiele versie afsluiten