Site pictogram Tilburgers.nl

6 januari: Nieuwe films in de Tilburgse bioscopen

Deze eerste week van het jaar zijn er weer vier nieuwe films in de Tilburgse bioscopen.

Liberté

Een film van Tony Gatlif uit 2009. ‘1943. Synopsis van Contactfilm.nl: Een zigeunerfamilie strijkt gewoontegetrouw voor een paar maanden in een Frans dorp neer, om tijdens de druivenpluk wat te kunnen verdienen en anderszins de bevolking hun diensten te verlenen. ‘De zigeuners zijn er weer!’ schalt dan ook al snel een schelle kinderstem door het dorp, wanneer zij met paard en wagen langs de eerste huizen trekken. Frankrijk is op dat moment diep in de Tweede Wereldoorlog verwikkeld. De sfeer wordt grimmiger, en als een nieuw aangenomen wet door het Vichy-bewind het de zigeuners nog langer verbiedt om als nomaden door het land te trekken, valt voor hun het doek. Deze film draait in Cinecitta.

Eyyvah Eyvah 2

In een nieuwe film van regisseur Hakan Algül, Eyyvah Eyvah 2, gaat Huseyin proberen het hart van verpleegster Mujgan te veroveren met een ring van zijn zus. Deze Turkse productie gaat draaien bij Pathé.

Love & Other Drugs

Een romantisch komedie van regisseur Edward Zwick. Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal spelen de hoofdrollen in Love & Other Drugs. De film gaat over Jamie, die werkt in de farmaceutische industrie waar veel geheime verkoopdeals worden gesloten. Op een dag ontmoet hij Maggie, een vrouw die zich door niemand uit het veld laat slaan. Jamie wordt verliefd op Maggie, die aan Parkinson blijkt te lijden. Deze film draait in Pathé en in Euroscoop.

The Green Hornet

Britt Reid is de zoon van een gerespecteerde mediamagnaat uit Los Angeles. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk ‘The Green Hornet’, een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt’s geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Deze film van Michel Gondry gaat draaien in Pathé.

Mobiele versie afsluiten