Site pictogram Tilburgers.nl

60 Jarige Tilburg Big Band naar Heyhoef-Backstage

Wijkcentrum Heyhoef en het Reeshof bewoners initiatief Heyhoef-Backstage presenteren op zondagmiddag 4 november 2018 één van de meest spraakmakende en oorspronkelijke Tilburgse Jazz muziek gezelschap: de Tilburg Big Band. Ze hebben een speciale gelegenheid omdat de band dit jaar 60 jaar bestaat. De aanvang van het concert is om 15.00 uur in wijkcentrum Heyhoef en de entree is gratis.

Tilburg Big Band werkt regelmatig samen met gast-solisten. Dit concert is dat met zangeres Claire Porter die een aantal bekende stukken zal zingen uit o.a. het Peggy Lee repertoire.

“….op zondag 10 januari 1958 kwamen ze met hun instrumenten in ’t Heuveltje bij elkaar voor hun eerste sessie. Tilburg Big Band stond in de steigers…”

De bigband, anno 2018, is nog altijd dynamisch en springlevend. Al 60 jaar lang wordt er met veel plezier gemusiceerd. Het orkest was in staat om, met behoud van een kern van ervaren muzikanten, steeds te vernieuwen en te verjongen. Zo’n beetje alle bekende musici uit Tilburg en omstreken hebben een periode meegespeeld. En dus hun steentje bijgedragen aan het voortbestaan van dit succesvolle orkest. De bigband stond in de loop der jaren onder muzikale leiding van Jan Nooijens, Pieter Henrard, Matthieu Schepers en Maino Remmers.

Met Daan Morris als huidige dirigent is een repertoire opgebouwd dat verschillende stijlen omvat als Bigbandswing, Latin repertoire en Funk. Daarbij komen componisten langs als Count Basie, Sammy Nestico, Quincy Jones, Gordon Goodwin en Michel Camillo.

 

Mobiele versie afsluiten