Site pictogram Tilburgers.nl

7 oktober: Nieuwe films in de Tilburgse bioscopen

Despicable Me

Zeer speciaal deze week is de feestelijke première van Despicable Me in MustSee (Pathé) met regisseur Pierre Coffin als eregast, ter gelegenheid van het Playgrounds Festival. De film gaat over Groo (Steve Carell), een duivels meesterbrein, die van plan is de maan te stelen. Wanneer de drie weeskinderen Margo, Edith en Agnes hier achter komen, zullen ze alles in het werk stellen om hier een stokje voor te steken (FilmTotaal). Behalve in MustSee draait de film ook in Euroscoop, waar ook de Nederlandstalige versie vertoond wordt, onder de titel “Verschrikkelijke Ikke”. Op IMDb.com wordt de film gewaardeerd met 7,7/10* na dik 11.000 stemmen.

Eat Pray Love

Deze film ging op woensdag 6 oktober in voorpremière bij MustSee (Pathé) en hadden we dus al eerder aangekondigd. Deze film van regisseur Ryan Murphy gaat over Liz (Julia Roberts), die na een pijnlijke scheiding zich realiseert dat haar leven écht anders moet en daarom op wereldreis gaat. Op IMDb.com is de waardering vrij matig; 4,8/10* na bijna 4000 stemmen. Ook EuroScoop gaat de film vertonen.

The Social Network

“You don’t get to 500 million friends without making a few enemies”, is de leus die als smaakmaker moet dienen… The Social Network is de nieuwe film van regisseur David Fincher (Fight Club) en scenarist Aaron Sorkin (A Few Good Men) over de oprichters van Facebook, met Jesse Eisenberg in de hoofdrol als Mark Zuckerberg. Er klinken vergelijkingen met Citizen Kane, Rashomon en The Godfather. “Als we de recensies moeten geloven, is de grote winnaar bij de komende Oscaruitreiking al bekend.” aldus Cineville op Facebook. De eerste 8.000 stemmers op IMDb.com waardeerden de film met 8,7/10*. De film gaat draaien in MustSee (Pathé).

Mobiele versie afsluiten