Site pictogram Tilburgers.nl

9 december: nieuwe films in de Tilburgse bioscopen

Deze week zijn er vijf nieuwe films te zien in de Tilburgse bioscopen.

De eenzaamheid van de priemgetallen

Synopsis van ‘Film by the Sea’: Priemgetallen kunnen alleen maar gedeeld worden door 1 of door zichzelf. Het zijn eenzame getallen, ongrijpbaar voor anderen. Alice en Mattia zijn priemgetallen, allebei achtervolgd door tragedies uit hun jeugd. Alice heeft als klein meisje een ingrijpend ongeluk meegemaakt, dat zijn sporen op haar lichaam heeft achtergelaten, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap. Maar dan vertrekt Mattia naar het buitenland en hij en Alice verliezen elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis. De Eenzaamheid van de Priemgetallen is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Paolo Giordano. Deze film is alleen te zien bij Cinecitta.

The Chronicles of Narnia 3

Synopsis van CineMec.nl: Edmund en Lucy zijn teruggekeerd naar Engeland. Samen met hun neef Eustace worden ze in een magisch schilderij getrokken, waardoor ze terugkeren naar Narnia voor hun volgende fantastische avontuur. Eenmaal daar worden ze herenigd met koning Caspian aan boord van het machtige, koninklijke schip, The Dawn Treader, waar ze al gauw ontdekken dat ze in een gevaarlijke tijd zijn terecht zijn gekomen. Deze film van regisseur Michael Apted is het derde deel van The Chronicles of Narnia. Deze film is geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar en is te zien in Euroscoop en Pathé.

The Next Three Days

Een misdaad thriller van regisseur Paul Haggis, met Liam Neeson, Russell Crowe en Elizabeth Banks. Beschrijving van Movie2Movie: ‘The Next Three Days’ gaat over het echtpaar John en Lara Brennan. Wanneer Lara gearresteerd wordt voor een moord die ze zegt niet gepleegd te hebben zet John alles op alles om haar vrij te krijgen. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. ‘The Next Three days’ is te zien in Euroscoop en Pathé.

Mega Mindy 2

In Mega Mindy en het Zwarte Kristal leidt de zoektocht naar de boef Axel helemaal tot in de woestijn van het oosterse Zahambra. Daar is duizenden jaren geleden het Zwarte Kristal op aarde gestort. Wie deze meteoriet in handen krijgt kan van alles een “slechte kopie” maken. Een zeer gevaarlijke steen, maar gelukkig weet niemand waar het Zwarte Kristal verborgen is, totdat Axel hem vindt. Deze film gaat draaien in Euroscoop.

New Kids Turbo

Deze nieuwe film met Theo Maassen en van regisseurs Steffen Haars en Flip Van der Kuil speelt in het Brabants dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie zijn hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn ook stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids Turbo is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid. New Kids Turbo was deze week al als voorpremière te zien bij Pathé maar draait nu dagelijks en ook in Euroscoop.

Mobiele versie afsluiten