vrijdag 21 juni 2024

2 gedachten over “Fietsen in Binnenstad en winkelcentrum Heyhoef: 35 euro

 1. “In de binnenstad geldt het fietsverbod van 11.00 tot 06.00 uur (ontheffing van slechts 5 uurtjes in de vroege ochtend)”

  Beste lezers van dit stukje op http://www.Tilburgers.nl;

  Na 18.00, wanneer de winkels al gesloten zijn, en er weinig winkelend publiek is, dan kán het toch niet bezwaarlijk zijn om wel rustig (aan de rechterkant) te fietsen. Hierbij rekening houdend met het lopende publiek (en de honden). Wanneer allebei de partijen, wandelaars en fietsers, rekening met elkaar houden?

  De rede van deze regel ontgaat me.

  Zelf fiets ik regelmatig ’s avonds door de stad (op weg naar Willem II straat bv. vanwege Cinnecitta, en of De Nieuwe Vorst). Of ik hiervoor nu structureel uit zal wijken naar het rode fietspad, dat zal de tijd moeten leren.

  Zelf heb ik nooit ervaren dat het té druk is, of gevaarlijke situaties zich voordoen? Zijn de winkeliers blij met deze regeling?
  Kan iemand de rede van dit fietsverbod, ná 18.00 uitleggen?
  Dus dit lijkt me gewoon een typfout?

  “In de binnenstad geldt het fietsverbod van 11.00 tot 06.00”
  -> moet zijn –> Fietsverbod geldt van 11.00 tot 18.00.

  Waardoor we gewoon als het winkelend publiek weg is, van ’s avonds 18.00 t/m 11.00 ’s morgens mogen fietsen door onze rustige binnenstad…

  Godelieve Engbersen.

 2. Als ze dan het Pieter Vreedeplein toch maar buiten beschouwing laten! Mag ik nog op één of andere manier normaal mijn huis bereiken? Er zijn mensen die hier al veel langer wonen dan dat de nieuwbouw er staat, ik al bijna 11 jaar.
  Vanaf 1 januari 2008 wordt langzaam maar zeker alle bereikbaarheid van mijn huis ontnomen en ik wordt compleet afgesloten c.q. ingesloten als gevolg van een hoop frustrerende bureaucraten samen met dat vastgoedbedrijf wat over (onder andere) het afgebrande Kras-pand gaat.
  En 10+ jaar geleden het volk maar stimuleren om in de binnenstad te gaan wonen.
  Heb ik het nog niet gehad over het belachelijke gebrek aan logica m.b.t. fietsen in het algemeen op dit plein.
  Het lijkt er steeds meer op dat ook hier alle macht ligt bij de bedrijven en de andere mensen die geld genoeg hebben en dan maar sancties gaan opleggen aan ieder die die niet deel kan/mag/wil nemen aan hun oogkleppenwereld…
  Ik heb nog nooit iemand aangefietst hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *