Site pictogram Tilburgers.nl

ABC Olie Hofleverancier bij 100 jarig bestaan

Het Tilburgse familiebedrijf ABC Olie ontving op donderdag 3 oktober 2019 het predicaat Hofleverancier ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Burgemeester Weterings reikte het predicaat uit aan directeur Geert-Jan van Ierland en voormalig directeur Gerard van Ierland tijdens de viering van het 100-jarigjubileum in het bedrijfspand aan de Goirke Kanaaldijk 28 in Tilburg.

ABC Olie bestaat sinds 1919. Oprichter Gerardus van Ierland begon in de wijk Loven met de verkoop van kolen. Daarna verhuisde het bedrijf van het Insulindeplein naar de Hazelaarstraat; de locatie van het huidige Spoorpark, en daarna naar de huidige vestigingslocatie aan de Goirke Kanaaldijk.

“In 1960 is de realisatie van een nieuwe woonwijk, de “Westermarkt” in Tilburg, een feit. Om vertrouwen te scheppen bij de bewoners vestigde “van Ierland’s ABC” hier een bestelkantoor. Naast het doen van bestellingen waren hier kolen verkrijgbaar en Shell PK haardolie.’ Tekst en Foto: Twitter ABC Olie

Ook de naam veranderde een paar keer. Van de firma Van Ierland in ‘Algemene Brandstoffen Compagnie Tilburg’, daarna in ‘ABC Olie&Kolen’ en later in ‘ABC Olie’. Daarnaast veranderde in de loop der jaren ook steeds het product.
Aanvankelijk waren het kolen waar de firma in handelde, later werd dat huisbrandolie. Na de oliecrisis in de jaren ’70 volgde een wending van brandstoffen voor verwarming naar voertuigenbrandstoffen.

Met inmiddels de 4e generatie aan het roer is ABC Olie vandaag de dag een autoriteit in de brandstoffen- en smeermiddelenbranche. Een bedrijf dat bovendien duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en daarmee oog heeft voor toekomstige generaties. Het beschikt inmiddels over een groot pallet aan brandstoffen en is een professionele organisatie die meebeweegt richting de nieuwe werkelijkheid. Het bedrijf levert diverse soorten alternatieve brandstoffen en is hiermee uitdrukkelijk bezig met het reduceren van emissies en C02.

Het recht tot het voeren van het Koninklijk wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ wordt toegekend aan ABC Olie vanwege het 100-jarig bestaan, de vooraanstaande rol binnen de branche die ABC Olie inneemt in de regio en het onderscheidend ondernemerschap door kwaliteit en continuïteit.

Mobiele versie afsluiten