Site pictogram Tilburgers.nl

AdvocatenCollectief spant kort geding aan tegen zorginstelling Thebe

Red de ThuiszorgersNaar aanleiding van het voorgenomen besluit van Zorginstelling Thebe om per 1 januari 2015 de thuishulp om te vormen naar huishulp spant het AdvocatenCollectief Tilburg een kort geding aan. Zij doen dat namens een kleine honderd thuishulpmedewerkers, die het niet eens zijn met dit besluit dat tot resultaat heeft dat ze voortaan ‘huishulp’ en hierdoor met minder salaris genoegen moeten nemen.

Als huishulp in dienst van Thebe mogen de thuiszorgmedewerkers geen zorg meer verlenen, maar alleen nog maar het huishouden op orde brengen.

Deze hervorming die Thebe op 1 juni 2014 bekend maakte treft in totaal 633 thuishulpmedewerker. Al deze Thuishulpen kregen een nieuw contract aangeboden  in de functie van Huishulp, dat veel lager wordt beloond. Voor thuishulpmedewerkers die hier niet mee wilde instemmen wordt voor 1 januari 2015 collectief ontslag aangevraagd.

Volgens Mr. Jean-Louis van Os, advocaat aangesloten bij het AdvocatenCollectief  Tilburg gespecialiseerd in onder meer arbeids- en ontslagrecht, heeft Thebe zich niet aan de CAO en de wettelijke regels gehouden rondom de ontslagprocedures en speelt zij daarmee vals spel: “Thebe heeft thuishulpen onder valse voorwendselen laten tekenen voor minder salaris. Het is oneerlijk om mensen die afhankelijk zijn van zo’n laag inkomen te chanteren met een zogenaamde bonus”. Hiervan worden 633 thuishulpen de dupe. Dit is voor het AdvocatenCollectief Tilburg een belangrijke reden is om een kort geding aan te spannen tegen Zorginstelling Thebe .

Ook de vakbond Abvakabo FNV weigert zich neer te leggen bij de reorganisatie en is een actie gestart onder het motto ‘Red de Thuiszorg van Thebe!‘ De petitie kan nog tot en met 1 september ondertekend worden.

Mobiele versie afsluiten