Site pictogram Tilburgers.nl

Afval – vanaf 1 juli 2016 moeten blikjes en drankkartons bij het plastic

afvalMet ingang van 1 juli 2016 start de gemeente Tilburg met het gecombineerd inzamelen van verpakkingen van plastic, metaal (zoals blikjes en aluminiumfolie) en drankkartons. Deze drie soorten afval moeten vanaf deze datum samen in de oranje kant van de duobak voor papier en plastic.

Op dit moment bestaat het restafval voor 40 procent uit PMD (Plastic, Metaal, Drankkarton). De afvalverwerker kan dit door nieuwe technieken makkelijk achteraf sorteren.

Huishoudens van vier of meer personen kunnen gratis een extra PMD-container aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen aan extracontainer@tilburg.nl. Het is via dit e-mailadres ook mogelijk om een speciale container voor tuinafval aan te vragen.

De grijs-groene duocontainer voor restafval en GFT wordt vanaf 1 juli 2016 niet meer iedere week geleegd, maar één keer in de twee weken. Om stank, vliegjes en maden tegen te gaan, raadt de gemeente aan om gekookt eten, rauw vlees en vis in een biologisch afbreekbare zak te stoppen, voordat het in het GFT-deel van de container gaat.

Minder restafval is goed voor het milieu. Hierdoor verdwijnt er minder in de verbrandingsoven.  Door afval beter te sorteren, worden grondstoffen verzameld die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Bron: persbericht gemeente Tilburg

Mobiele versie afsluiten