Site pictogram Tilburgers.nl

Afvalbak de Trash Tree winnaar designwedstrijd

Francien Fleuren en Marcel Lamers hebben met hun ontwerp de Trash Tree de ontwerpwedstrijd ‘wat een (afval)bak!’ gewonnen.

Het ontwerp werd op 3 oktober door de jury gekozen als beste ontwerp voor een interactieve afvalbak.

De afvalbak, in de vorm van een boom, onderscheidde zich van de rest doordat er een ‘gevoel’ vanuit gaat. De bak werkt op zonne-energie, licht op in het donker en als er iets in wordt ingegooid is er vogelgeluid ‘als bedankje van de natuur’ te horen. Francien en Marcel ontvingen hiervoor een cheque ter waarde van 1.000 euro waarmee ze de mogelijkheid krijgen om het ontwerp verder te ontwikkelen en uit te voeren. Daarnaast presenteren ze hun plan op het congres Rendement van Schoon op 20 november 2017.

De gemeenten Tilburg en Eindhoven organiseerden een ontwerpwedstrijd voor het ontwerpen van een interactieve afvalbak in de openbare ruimte. Iedereen was welkom een idee in te dienen. Dinsdag 3 oktober zijn er 10 ontwerpen gepresenteerd in het Ontdekstation in Tilburg. De 10 deelnemers kregen ieder 5 minuten de tijd om hun ontwerp te pitchen.

Eindhoven is bekend vanwege design en technologie, Tilburg is voorloper op het gebied van sociale innovatie. De twee gemeenten hebben de krachten gebundeld in deze wedstrijd met als resultaat een groot aantal goede en vernieuwende ideeën: Tilburg meets Eindhoven. Sociale toepassing meets design.

Mobiele versie afsluiten