Site pictogram Tilburgers.nl

Alexander Pechtold te gast in boekhandel Selexyz Gianotten in Tilburg

D66-voorman Alexander Pechtold is zaterdag 17 maart van 14.15 tot 15.15 uur te gast bij boekhandel Selexyz Gianotten in Tilburg. Pechtold zal daar tijdens de Boekenweek een inleiding verzorgen over zijn boek Henk, Ingrid en Alexander en vervolgens in gesprek gaan met aanwezigen. Na afloop is hij beschikbaar voor het signeren van boeken.

De fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer heeft de laatste jaren voortdurend stelling genomen tegen het populisme en de opvattingen van de PVV-politici. In Henk, Ingrid en Alexander gaat hij een stap verder: hij gaat in gesprek met mensen die, om wat voor reden ook, bij de laatste verkiezingen op de PVV hebben gestemd.

Alexander Pechtold zegt over zijn boek: “Een titel met een knipoog voor een boek waar ik het afgelopen half jaar intensief, maar vooral met heel veel plezier aan heb gewerkt. Dit boek gaat vooral over maatschap­pelijk betrokken mensen. In boeiende, soms verhitte gesprekken, ko­men zij uitgebreid aan het woord en laat ik zien waar ik voor sta. Al sinds mijn tijd als lokaal politicus in Leiden en Wageningen zoek ik actief dat directe contact met mensen. Ik voel de behoefte de anderen te laten zien dat simplistische, populistische politiek tot niets leidt. Maar ik wilde ook een stap verder gaan. Vanuit het radicale centrum van D66 is het mijn ideaal de polarisatie in de Nederlandse samenleving te doorbreken en maatschappelijke tegenstellingen te overbruggen.”

Selexyz Gianotten is te vinden in Emmapassage 17, Tilburg

Mobiele versie afsluiten