Spring naar inhoud

Alle foto's van John Geerts

De weersverwachting voor de komende week: buien en aanhoudend koel; vanaf vrijdag warmer en droog. De eerste dagen van deze week moeten we maar snel vergeten. Het is een komen en gaan van buien die vooral op dinsdag met onweer en hagel gepaard kunnen gaan.

Met 14 graden op beide dagen is het veel te koud voor de tijd van het jaar. Op woensdag vallen er nog enkele buien, maar dat zullen een stuk minder zijn dan de dagen ervoor. In de loop van donderdag wordt het droger en dat houden we tot het einde van de maand. Daarbij stijgt de temperatuur tot de normale waarde van 20 graden in het weekeinde. Maar nadeel is wel dat de bewolking overheerst.

VVD Brabant zegt vertrouwen in samenwerking FvD en Groep Rutjens op

Een persbericht van VVD Brabant

Provinciale staten (februari 2017). Foto: Paula Anguita

De Brabantse VVD heeft geen vertrouwen meer in de samenwerking met Forum voor Democratie en Groep Rutjens en zegt de samenwerking met deze partijen op.

Het afgelopen jaar heeft een groot aantal FvD-incidenten plaatsgevonden die de VVD zwaar op de maag liggen. Het recente vertrek van weer een FvD-Statenlid is nu voor de VVD de directe aanleiding om het vertrouwen op te zeggen. Met dit vertrek worden de gemaakte afspraken over bestuurlijke stabiliteit die nodig zijn voor een slagvaardig bestuur niet meer nagekomen. ...lees verder "Coalitie Brabant valt opnieuw, VVD zegt vertrouwen op in FvD"

Foto: John Geerts

Waterschap de Dommel heeft een jeugdbestuurder: Juliette. Zij is nu twee jaar jeugdbestuurder geweest en gaat stoppen. Daarom is het waterschap op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder om Juliette vanaf 2021 op te volgen.

Alle jongeren van 15 tot 17 jaar met belangstelling voor water en enthousiasme om te leren én te vertellen over de taken van het waterschap en waterbewustzijn kunnen zich hiervoor aanmelden.

De jeugdbestuurder is namens waterschap de Dommel lid van het landelijk Jeugdwaterschap. Met deze enthousiaste groep jongeren uit het hele land ga je vier keer per jaar op werkweekend bij een waterschap in Nederland. Ook ga je naar activiteiten en evenementen over water in het werkgebied van de Dommel, of organiseer je zelf een activiteit voor jongeren over de taken van het waterschap en waterbewustzijn. Je beheert het instagram-account @water_voorlater en je plaatst hier regelmatig zelf leuke foto’s en 'stories' over jouw band met water. Je bent dus een echte waterambassadeur! ...lees verder "Waterschap de Dommel is op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder"

Paul van Kemenade hier samen met Maurice Leenaars tijdens een concert bij 10 jarig bestaan van Tilburgers.nl Foto: John Geerts

Tilburger, wereldburger en altsaxofonist Paul van Kemenade ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Volgens de jury geeft hij in vele hoedanigheden al decennia kleur aan het muzikale leven in Brabant en ver daarbuiten.  Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft dit middels een persbericht bekend gemaakt.

"Paul van Kemenade heeft een volstrekt eigen klank en benadering, die met de jaren alleen maar aan kwaliteit heeft gewonnen", aldus de jury. ...lees verder "Paul van Kemenade krijgt Cultuurprijs Noord-Brabant"

In de Heuvelstraat, ter hoogte van de ingang van de appartementen aan de Schouwburgpromenade, ligt een nogal stenig hoekje met fietsbeugels. Dit is vaak een rommeltje. Bewoners hebben de gemeente Tilburg gevraagd of hier iets mee gedaan kan worden.

De gemeente is nu van plan om de hoekje te gaan vergroenen door ongeveer 40 m2 bestrating te verwijderen (inclusief de 9 fietsbeugels voor de ingang) en hier planten (Hedera) voor terug brengen. ...lees verder "Vergroenen Heuvelstraat bij Schouwburgpromenade"