Spring naar inhoud

“Als de lockdown nog langer duurt, gaan sommige winkels nooit meer open.”

De gemiddelde leestijd bedraagt: 2 minuten
Foto: John Geerts

De oppositiepartij van Frans van Aarle, Lokaal Tilburg heeft in een persbericht opgeroepen tot ‘ondernemend besturen’. Deze oproep heeft te maken met coronamaatregelen, die alle winkels, horeca en culturele instellingen al een maand lang dicht houden. In het hele land - en ook in Tilburg - kunnen ondernemers de lockdown niet nóg langer volhouden. Vrijdag 14 januari wordt een nieuw besluit vanuit 'Den Haag' verwacht.

Lokaal Tilburg heeft via Twitter de oproep gedaan aan parlement en minister om zo snel mogelijk perspectief te bieden aan ondernemers in de retail, horeca en de
cultuursector. “Neem alsjeblieft een ondernemend besluit” luidt de oproep. “De retail is de banenmotor van onze economie en die loopt nu helemaal vast. Het is aan ondernemers niet meer uit te leggen. Zeker bij de kleine zelfstandige ondernemers staat het water aan de lippen. Als ze dit weekeinde nog steeds niet open mogen, na weer een maand sluiting, gaan een aantal van hen waarschijnlijk helemaal nooit meer open.”

Theo Weterings - Foto: John Geerts

Lokaal Tilburg schaart zich met deze oproep achter de uitspraken van burgemeester Theo Weterings en een aantal andere Brabantse burgemeesters op Omroep Brabant.

Theo Weterings zei eerder tegen Omroep Brabant: "Veel mensen maken zich zorgen over hoe lang het nog gaat het duren. De psychische effecten van het coronabeleid zijn groot. Wat doet het met je als je ziet dat je bedrijf niet levensvatbaar is, je alle zekerheden ziet verdwijnen. Dat heeft enorme effecten op mensen. Daar moet ook aandacht voor zijn."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.