Site pictogram Tilburgers.nl

Altsaxofonist Paul van Kemenade viert zijn jubilea in Tilburg !!

Paul van Kemenade, winnaar van de Boy Edgar oeuvreprijs, is dit jaar veertig jaar professioneel musicus. Naast Altsaxofonist is Paul ook componist, bandleider en concertprogrammeur van zijn eigen festival ‘Stranger Than Paranoia’. Met zijn improvisaties en composities vaart hij een eigenzinnige koers, die ver over onze landsgrenzen, muzikale genres en disciplines reikt. Om zijn 40-jarige professionele loopbaan als musicus en het 25-jarig bestaan van zijn festival Stranger Than Paranoia te vieren, creëert de in Tilburg gevestigde Van Kemenade een prachtig serie concertprogramma.

Afgelopen maanden was Paul van Kemenade al in wisselende samenstellingen te horen en te zien op verschillende bijzondere locaties. Op 25 augustus 2017 in Natuurtheater Oisterwijk, met het Hammond Sandwich-kwintet en als hoogtepunt de Amerikaanse souldiva Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met een ‘Tribute to Ray Charles’, 27 augustus 2017 in het Peerke Donders Park, 16 september 2017 tijdens de onthulling van het sculptuur van Anish Kapoor in museum De Pont en 22 september 2017 bij Amazing Projects in de Noordstraat in Tilburg.

Voor alle mensen die deze eerdere optredens gemist hebben op zaterdag 30 september 2017 is Paul van Kemenade van 20:30 tot 22:00 uur nog te bewonderen in ruimte X van de bioscoop Cinecitta. Hier speelt hij samen samen met Wiro Mahieu op bas en Stevko Busch op piano. Peter Hofland zorgt voor het beeld. Beeld en geluid komen samen in een audiovisuele combinatie, een synthese van muziek en beeld, van geïmproviseerd tot gecomponeerd, van jazz tot klassiek.

Waarna er op woensdag 4 oktober 2017 voorafgaand aan het grote jubileumconcert op vrijdag 6 oktober 2017 nog een teaser concert plaatsvindt in het Tilburgs muziekpodium Paradox. Te zien en te horen zijn deze avond: Duo Mariá Portugal en Paul van Kemenade (BR-NL), Het Paul van Kemenade Quintet, de klassieke versie met Jeroen van Vliet (piano) – Eric van der Westen (contrabas) – Pieter Bast (slagwerk) – Louk Boudesteijn (trombone) – Paul van Kemenade (altsaxofoon), Palinckx & Palinckx, Niko Langenhuijsen, Oleg Fateev en Mark Tuinstra, Leonid Vintskevich – Joel Taylor Quartet (RU-VS), Dong Jinming Quartet (CN) met afsluitend Maurice Leenaars en Paul van Kemenade.

Op vrijdag 6 oktober 2017 is dan het grote internationale jubileumconcert in de studiozaal van Theaters Tilburg. Op twee podia in één zaal, zeven groepen, meer dan veertig musici en vier dj’s. Voor deze feestelijke jubileumavond heeft Paul van Kemenade tientallen musici uitgenodigd onder andere uit China Rusland, Brazilië, Engeland en Nederland. Hieronder Mariá Portugal – Paul van Kemenade – Jasper van ’t Hof (BR/NL), Soweto Kinch (GB), Fra Fra Big Band (SR/NL), Stochelo Rosenberg en Peter Beets Trio, Leonid Vintskevich – Joel Taylor Quartet (RU/VS), Dong Jinming Quartet (CN), Maya Fadeeva (RU/DE) en Van Kemenade’s Three Horns And A Bass (Verploegen-Mahieu-Boudesteijn-Van Kemenade).

De latere concerten dit jaar op 23 en 27 december 2017 in Paradox staan in het teken van het 25-jarige bestaan van het kleinschalige jazz- en improvisatiefestival ‘Stranger Than Paranoia’. Waarna er op donderdag 28 december 2017 nog een grote internationale avond op het programma staat in Theaters Tilburg met een ontmoeting tussen de Britse muzikale komiek Earl Okin en drummer Han Bennink.

Ter gelegenheid van de viering van het veertigjarig bestaan van Paul van Kemenade als beroepsmusicus en de 25e editie van ‘Stranger Than Paranoia’, eind dit jaar, wordt de luxe box ‘Paul van Kemenade, Master of Lyric’ uitgebracht met een herdenkingsboek en vier speciaal samengestelde cd’s.

Mobiele versie afsluiten