Site pictogram Tilburgers.nl

Ambtenaren online in gesprek met burgers

Berend de Vries

Maandagmiddag 6 juni was er een informele bijeenkomst georganiseerd in het stadhuis, waarbij wethouder Berend de Vries uitleg gaf over hoe hij bezig is met burgerparticipatie. Immers, het is een wens van de coalitiepartijen dat burgers meer en beter betrokken worden bij wat er speelt in de stad.

Vier dagen geleden was hierover al een artikel op Tilburgers te lezen, maandagmiddag kregen raadsleden, ambtenaren en andere aanwezigen uitleg. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van crowdsourcing. Via de website ‘Uservoice‘ kunnen Tilburgers hun ideeën spuien over burgerparticipatie. Bijzonderheid daarbij is, dat er ook op deze suggesties gereageerd wordt door ambtenaren. Immers, gewoonlijk ‘mogen’ ambtenaren die in functie zijn niet met burgers in discussie gaan over de inhoud, omdat de wethouder altijd verantwoordelijk is.

Berend de Vries doorbreekt nu dit stadhuis-taboe: “Burgers betrekken lukt alleen als er wederzijds vertrouwen is, dat is de basis voor een open communicatie. Daarom kunnen ambtenaren prima reageren op suggesties van burgers.” waarmee hij laat zien dat hij zijn ambtenaren erop vertrouwt dat deze prima namens hem kunnen spreken op dit onderwerp.

 

Mobiele versie afsluiten