Site pictogram Tilburgers.nl

André van den Boogaart schreef titelsong ‘Vogelvrij’ voor tv-serie ‘Goud in de Grond’

02-10-2014 Andre van den Boogaart Cafe WeemoedNa ‘Met de Duivel op mijn Hielen’ heeft André van den Boogaart met ‘Vogelvrij’ weer een titelsong op zijn naam staan. Dit keer schreef André zijn lied voor de tv-serie ‘Goud in de Grond’ van Omroep Brabant.

De serie is een vervolg op de prijswinnende docudrama ‘Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt’. Sinds zondag 27 september wekelijks te zien bij Omroep Brabant.

In ‘Vogelvrij’ schetst André met rauwe en pure emotie de betrokkenheid van de bewoners bij hun deel van de Tilburgse wijk Broekhoven, de Vogeltjesbuurt. 

Door de ogen van één van de buurtbewoners blikt hij terug op het leven in deze volksbuurt. De vrijheid die er vroeger was om samen te spelen op het plein. Te dromen van een toekomst waarin nog alles mogelijk is. Maar ook de bittere realiteit die volgt na bepaalde keuzes in het leven. De acceptatie hiervan en het bouwen aan een betere toekomst voor de kinderen. De volgende generatie voor wie alles nog mogelijk is. Als een vogel zo vrij…..

andre van den boogaart persfoto‘André woont in Broekhoven en zingt over het echte leven, de rauwe werkelijkheid. Hij maakt het niet mooier, maar zingt erover zoals het is.’ vertelt filmmaakster Pien Rosmalen (B_in motion). Dit muziekgenre past volgens haar precies bij de nieuwe tv-serie ‘Goud in de Grond’. Pien tekent samen met  Peter van den Dungen (Movedmedia) voor het scenario en de regie.

‘Goud in de Grond’ neemt de kijker mee tijdens een grootse opknapbeurt van de Vogeltjesbuurt, de wijk van Roy Donders. In samenwerking met de buurtbewoners ondergaat deze volksbuurt een totale metamorfose. Uitgangspunt is dat de Vogeltjesbuurt een echte volksbuurt blijft. In zes weken tijd toont ‘Goud in de Grond’ ons de impact van de wijkvernieuwing op de bewoners. We zien hoe de bewoners door de participatie en het maken van de film een oppepper krijgen. “iedereen was weer close met elkaar’, aldus bewoonster Nel Donders. Blijft deze sociale eenheid ook na de renovatie bestaan? ‘Blijft de Vogeltjesbuurt wel de Vogeltjesbuurt?’

André van den Boogaart ontwikkelt zich steeds meer tot een onmisbare waarde in het Nederlandse muzieklandschap. Zo was hij in 2012 het onderwerp van de bijzondere documentaire ‘Het kind is Groot’ van Joost van der Wiel. Zijn nummer Hey God! werd een jaar later uitgeroepen tot Brabants mooiste liedje. En met Mattanja Joy Bradley en hun bluesband Bradley’s Circus toerde André meerdere keren succesvol door Amerika. Eind 2014 schreef hij voor de speelfilm ‘Dans met de Duivel’ de titelsong en deze maand staat hij twee keer in het voorprogramma van De Dijk. Een derde album hoop André begin 2016 uit te brengen.

Bron: persbericht

Mobiele versie afsluiten