Site pictogram Tilburgers.nl

Ans Buys nieuwe voorzitter raad van toezicht Factorium Podiumkunsten

Dinsdag wordt Ans Buys benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Factorium Podiumkunsten. Ze neemt dan het stokje over van Cees Roovers.

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg, Oisterwijk en Goirle. We bieden een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten: muziek (pop, jazz, wereldmuziek, licht en klassiek), dans, theater en musical.

De expertise van Ans Buys ligt op het terrein van onderwijsvernieuwing en op het brede terrein van cultuureducatie. Ans Buys vervulde al eerder tal van functies in de onderwijswereld.

Buys werd in 2002 directeur van de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg waar ze in februari van dit jaar wegens het bereiken van de pensioenleeftijd afscheid nam. Ook zat Ans al regelmatig met bewindslieden om de tafel. “De minister vroeg mij ooit als ‘aanjager’. Als klein meisje heb ik daarmee al de nodige ervaring opgedaan. Wij hadden thuis een boerderij en als de koeien van de ene naar de andere wei gebracht moesten worden, hielp het hele gezin mee.”

Mobiele versie afsluiten