Site pictogram Tilburgers.nl

Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant roept op tot protest tegen Pegida

Zondag 7 mei komt Pegida zich vertonen in Tilburg. Tegenstanders van racisme en fascisme beschouwen dit als een extreem-rechtse groepering, en willen de aangekondigde demonstratie van Pegida willen dat niet over hun kant gaan. Daarom roept Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant op tot protest.

AFA Tilburg stelt dat Pegida stemming maakt tegen moslims, tegen vluchtelingen, en tegen degenen die voor gelijkwaardigheid van alle mensen opkomen. Optochten van Pegida zijn volgens antifascisten een vertoon van intimidatie en een poging om hun gevaarlijke organisatie uit te bouwen. Daarom roept AFA Noord-Brabant op om deze manifestatie van Pegida met kracht tegen te werken.

Daartoe roept AFA Noord-Brabant op om naar de binnenstad van Tilburg te komen, om Pegida te laten merken hoe onwelkom ze zijn en. hoezeer mensen ook in Tilburg hun boodschap van haat verafschuwen. De organisatie roept op om met fluitjes, leuzen, borden, posters en spandoeken voor een tegengeluid te zorgen.

Pegida verzamelt om 14.00 op het Willemsplein. AFA Noord-Brabant roept op om aldaar, of zo dichtbij als enigszins mogelijk, dat tegengeluid te verzorgen. Tevens nodigt AFA Noord-Brabant mensen uit om op het nabijgelegen Stadhuisplein deel te nemen aaneen openbare bijeenkomst waar mensen zich kunnen beraden over hoe en waarom zij tegen Pegida stelling nemen. Die zal plaatsvinden vanaf 12.30 uur.

Bronnen: persbericht | afanoordbrabant

Mobiele versie afsluiten