Site pictogram Tilburgers.nl

April maanscout Linde Braber en ezel Donna

De omslag naar een olievrije samenleving komt er aan. Lukt het om ons milieu te redden, de hebzucht te bannen en van de Aarde voor iedereen een paradijs te maken? Behalve dat het de hoogste tijd is, ligt het ook binnen handbereik.

Tanamera maakt dit bij kinderen en volwassenen (ook in het bedrijfsleven) bereikbaar door inspiratie en actieve participatie. Dit begint door stil te staan bij de mogelijkheden die we hebben om in onze directe leefomgeving in beweging te komen. Hoe? 

Tanamera biedt workshops, lezingen op de thema´s Tuinieren, Besparen, Lezen en Spelen.

April maanscout Linde Braber gaat samen met haar ezel Donna op avontuur. Tijdens hun reis worden zij bijgestaan door de stripfiguren Eetje Eerlijk en Peter Pet die Linde samen met striptekenaar Peter Timmermans creëerde. Tijdens hun (missie)reis door Tilburg onderzoekt Linde bijgestaan door haar reisgezelschap en de bewoners op de verschillende locaties, de thema´s: Tuinieren, Besparen, Lezen en Spelen. 

Donna on Tour

Tussen 28 april (volle maan) en 28 mei (volle maan) gaat maanscout Linde samen met haar ezel Donna on tour. Als eerste gaat Donna uitlogeren bij het opvanghuis van Traverse aan Reitsehoevestraat en is daar van 28 april tot 17 mei. Op 8 mei gaat Donna voor een dag naar de manifestatie ‘Let op De Boomvreters’ aan de gasthuisring 58 (voormalig pand uitgeverij zwijsen). Van 17 mei tot 20 gaat Donna naar de kinderboerderij Kerkibo aan de Bischop Bekkerslaan 202a, vervolgens gaat Donna op 20 mei tot 25 mei naar Kunstpodium T Noordstraat 105, en als eindpunt van de reis de voormalige koeienstallen van het Missiehuis Rooi Harten en hier is Donna te zien van 25 tot 29 mei.

 

Linde en Donna

Op 25 Mei komt Linde samen met haar ezel Donna aan op de eindlocatie ´Missie huis Rooi Harten´ (Bredaseweg) waar een expositie word gepresenteerd van de tocht door Tilburg. Tijdens deze expositie is de lancering van het stripalbum ´Op avontuur met Eetje Eerlijk, ezeltje Donna en Peter Pet in de (h)eerlijke Eetbare Stad´, De (h)eerlijke Eetbare Stad, Kindertuinen in Tilburg, De Doevitrine SMAKELIJK gewETEN en verleden en toekomst van het leven rond het Missiehuis. 

Iedereen is welkom om de mee te doen aan de activiteiten van april maanscout Linde Braber en ezel Donna. U kunt zich hier ook voor aanmelden via het e-mailadres duurzaamtilburg@gmail.com onder vermelding van Donna on Tour.

De overdracht van maart maanscout Tine van de Weyer en de installatie van april maanscout Linde Braber is a.s. woensdag 28 april om 20.00 uur tijdens volle maan. Locatie Kunstpodium T Noordstraat 105.

 
 
Mobiele versie afsluiten