Site pictogram Tilburgers.nl

Armand van der Smissen wordt Nederlands Kampioen Duatlon in Tilburg.

tilburg_duatlon_city_logoArmandvdSmissenTilburger Armand van der Smissen wint de NK duatlon in Tilburg.

Hij legde het parcours in het reeshofpark na 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en een afsluitende loop van 5 kilometer als snelste Nederlander af.

De belg Pieter Rijnders werd de winnaar van het open kampioenschap. Wim Nieuwkerk werd derde.

Armand van der Smissen schreef geschiedenis: Hij werd voor de tiende keer Nederlands kampioen duatlon. (link naar omroep Brabant)

Mariska Kramer-Postma is Nederlands kampioene op de duatlon (korte afstand) geworden. De du- en triatlete uit Drachten was  de snelste na 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer hardlopen.

Kramer had nog het meeste te duchten van Ruth van der Meijden uit Eindhoven. De wedstrijd werd pas tijdens het laatste stuk hardlopen beslist.

Wat is een duatlon eigenlijk:

Duatlon bestaat uit 2 sporten en 3 delen: eerst hardlopen, dan fietsen en tot slot nogmaals hardlopen. De afstanden van deze 3 disciplines variëren naargelang de afstand van de duatlonwedstrijd.

De korte afstand of kwartduatlon bestaat meestal uit 10 km lopen, 40 km fietsen en tot slot 5 km lopen. De lange afstand of Powerman bestaat meestal uit 10 km lopen, 60 km fietsen en nogmaals 10 km lopen. In deze wedstrijd is stayeren tijdens het fietsen niet toegelaten zodat de atleten een tijdrit van 60 km betwisten. (wikipedia)

Wie is Armand van der Smissen?

Armand van der Smissen (Breda30 juni 1968) is een Nederlands duatleet en atleet uit Tilburg. Hij werd Nederlands kampioen duatlon in 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 en 2008 op de korte afstand. In 2005, 2007 en 2008 op de lange afstand. Ook was hij de snelste Nederlander bij het NK in 2000 in Tubbergen, dat echter vanwege organisatorische problemen op het laatste moment officieus werd.  (meer op wikipedia en de homepage van Armand)

Mobiele versie afsluiten