Site pictogram Tilburgers.nl

Avondje universiteit voor iedereen – Thema: Science Zoo

Presentaties, debatten, rondleidingen, stadsgesprekken, workshops, experimenten en culturele optredens. Het is te doen tijdens de jaarlijkse Night University, de avond-universiteit. Night University is het jaarlijkse campusfestival van Tilburg University. Op donderdag 4 oktober 2018 vanaf 18.30 uur opent Tilburg University haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar wetenschap en maatschappij, of naar wat het campusleven te bieden heeft. Het thema op deze Dierendag: Science Zoo.

Tijdens deze avond is er veel aandacht voor de overlappende wereld van mens en dier. Wetenschappers spreken over emoties bij (huis)dieren en mensapen, over bewustzijn bij dieren en over de terugkomst van de wolf in Europa. Bekende gasten zijn filosoof Bas Haring (Mag je dieren doden om ze te redden?) en bioloog Kees Moeliker (De eend, zijn maat en de schaamluis). Hoogleraar economische psychologie Marcel Zeelenberg gaat in gesprek met Frans Ellenbroek, bioloog en voormalig directeur van Natuurmuseum Brabant over het fenomeen ‘supernormale prikkel’ en het management van Safaripark Beekse Bergen.

Naast aandacht voor de dierenwereld zijn er ook andere bijzondere sprekers, zoals de oud-president van Georgië, Micheil Saakashvili. Het festival wordt officieel geopend door wethouder Esmah Lahlah van de gemeente Tilburg. En in de Science Slam krijgen jonge onderzoekers de kans om in acht minuten hun onderzoek te pitchen.

Speciale programma’s voor jongeren en kinderen
Voor scholieren die een profielwerkstuk moeten maken is een speciale route uitgezet in de Science Zoo. En voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar is er tijdens Junior Night University veel te ontdekken in een speciaal samengesteld programma met robotdino’s, mini-colleges en een workshop van Natuurmuseum Brabant.

Verbinding met stad en provincie
Samen met de Gemeente Tilburg organiseert de universiteit drie Stadsgesprekken waarin stedelijke problematiek de rode draad is.

Een gesprek op provinciaal niveau is het Brabant Kennis-café over het in goede banen leiden van Oost-Europese arbeidsmigranten.

Veel meer informatie over de zestig (!) programma-onderdelen is te vinden op de website www.tilburguniversity.edu/…/night-university.

Mobiele versie afsluiten