Site pictogram Tilburgers.nl

Bart van der Pant Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Bart van der Pant LinkedInBart van der Pant uit Tilburg ontving op vrijdag 9 december een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn vele vrijwillige verdiensten op economisch, sociaal en maatschappelijk terrein. Burgemeester Peter Noordanus reikte de onderscheiding uit in de ontmoetingsruimte van de Rabobank tijdens het afscheid van de heer Van der Pant als directeur Bedrijven van de Rabobank Tilburg en omstreken.

Bart van der Pant (63) is sinds 1993 directeur Bedrijven van de Rabobank Tilburg en omstreken. Daarnaast is hij sinds 2009 voorzitter van de Johan Stekelenburg Stichting en sinds 2012 secretaris van de Stichting Steunfonds Tilburgse Revue. Hij is penningmeester van de Stichting Activiteitenfonds Lions Club Hart van Brabant in Tilburg sinds 2002.

Ridder in Orde van Oranje NassauDeze stichting werft fondsen voor sociale en medische instellingen in Tilburg en directe omgeving. Daarnaast ondersteunt de stichting projecten in ontwikkelingslanden. Vanaf 2005 is Bart Van der Pant ambassadeur van Mooi zo Goed zo en voorzitter van het wooninitiatief Wings in Goirle; een woonproject voor jongeren met een beperking. Ook is hij sinds zes jaar financieel adviseur bij de Adviesraad van het Steunfonds van de Boerderij in Reek; een woonvoorziening voor mensen met autisme.

Tot 2014 was hij twintig jaar bestuurslid van de Vereniging Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT), een vereniging met vierhonderd aangesloten bedrijven. In het verleden is hij ook achttien jaar lang vrijwilliger geweest bij hockeyclub HC (voorheen THMC) Tilburg. Bart Van der Pant was hier onder andere lid van de sponsorcommissie en manager van het vaandeldragersteam.

Mobiele versie afsluiten