Site pictogram Tilburgers.nl

Basisschool De Zuidwester uit Tilburg zamelt elektrische apparaten in

Basisschool De Zuidwester uit Tilburg doet mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. De school ontvangt hiervoor een cadeau.

Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert een bedrag aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Elke school zamelt minimaal 75 kleine elektrische apparaten in. Als beloning kunnen de scholen kiezen voor een digitale fotocamera, boekenpakket of educatieve spellen. De inzamelactie loopt tot en met 30 november.

Door mee te doen aan de actie helpen de leerlingen ook andere kinderen via Stichting Jarige Job. Deze stichting wil dat ieder kind in Nederland een leuke verjaardag kan vieren, ook als hier thuis geen geld voor is. Wecycle doneert voor elke deelnemende school een bedrag aan Jarige Job. Daarmee kan Jarige Job kinderen trakteren op een Verjaardags-box.

De inzamelactie is onderdeel van het educatieve programma van Wecycle. Wecycle hecht veel waarde aan het informeren van kinderen en jongeren over het belang van het inleveren van afgedankte elektrische apparaten. Tijdens de inzamelactie brengen de leerlingen de theorie over recycling direct in de praktijk.

Al meer dan 2.000 scholen zijn partner van Wecycle en hebben daarmee gratis toegang tot educatief materiaal over recycling. Al het lesmateriaal en de educatieve specials zijn online beschikbaar voor het digibord via wecycle.nl/city.
Recyclen belangrijk

Alle kleine elektrische apparaten laat Wecycle voor bijna 80 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.

 

Mobiele versie afsluiten