Site pictogram Tilburgers.nl

Belgische trekpaarden tijdens NL Doet bij Stadstuinderij Piushaven

Stadstuinderij Piushaven gaat alweer aan het derde teeltseizoen beginnen en wel met een vliegende start op zaterdag 11 maart 2017. Tijdens de jaarlijkse NL Doet-actie, waarbij op vrijdag en zaterdag heel Nederland de handen uit de mouwen steekt met vrijwilligerswerk. Zo ook bij de Stadstuinderij, waar veel werk verzet zal worden.

De Belgische trekpaarden gaan deze dag weer met ouderwetse ploegen het land bewerken om de grond klaar te maken voor een nieuw seizoen vol groei en bloei. Daarnaast wordt het voorterrein wordt opgeknapt, ze willen een nieuwe keuken plaatsen, de winkel krijgt een nieuwe inrichting en de verblijven van de varkens en de kippen moeten worden opgeknapt en geschilderd en de paden moeten opnieuw worden aangelegd.

Zoals altijd zijn nieuwe vrijwilligers, die niet alleen met NL Doet maar ook de rest van het jaar aan de slag willen, van harte welkom om mee te doen. Vrijwilligers van de Stadstuinderij mogen na het werk wat groente meenemen om ’s avonds hun maaltijd mee te bereiden. Dit is niet alleen heel gezond, maar geeft ook veel voldoening: eten uit eigen teelt.

Aanmelden voor de NL Doet-dag op zaterdag 11 maart 2017 kan via de website: www.nldoet.nl/klus/20168.
TilburgWebTV - Stadstuinderij seizoen 2 deel 02

StadsTuinderij Piushaven is een collectieve tuin in hartje Tilburg waar tientallen vrijwilligers groenten en kruiden telen onder professionele begeleiding. Daarnaast wonen er bijen, varkens, kippen (voor verse eieren) en Schotse Hooglanders.

StadsTuinderij Piushaven ondersteunt groene initiatieven en moestuinen in de wijken. Zo kunnen mensen deelnemen aan diverse werkzaamheden, op afwisselende locaties en met mede-vrijwilligers van verschillende komaf. De StadsTuinderij verbindt. Er ontstaan contacten en initiatieven om de stad mooier en beter leefbaar te maken en het biedt nieuwe mogelijkheden voor deelnemers om te leren en te ontdekken.

StadsTuinderij Piushaven is een initiatief van Het Werkt en stichting Social Energy. Het project is mogelijk dankzij de betrokkenheid en inzet van veel mensen, organisaties en bedrijven.

Mobiele versie afsluiten