Site pictogram Tilburgers.nl

Berend de Vries neemt afscheid als wethouder van Tilburg

Berend de Vries. – Foto: Paula Anguita

Wethouder Berend de Vries gaat vanaf 15 mei 2021 aan de slag als Concerndirecteur Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen voor de gemeente Utrecht. Daarmee komt voorlopig een einde aan zijn politieke carrière en een periode van 11 jaar wethouderschap in Tilburg. Berend de Vries krijgt wel een ‘oude’ bekende als leidinggevende: Gabrielle Haanen is tegenwoordig gemeentesecretaris van de gemeente Utrecht en was tot en met 2016 gemeentesecretaris in Tilburg.

Berend de Vries vertrekt wel met gemengde gevoelens: “Met trots en een beetje pijn in het hart leg ik binnenkort het wethouderschap van de gemeente Tilburg neer. Met veel passie heb ik me de afgelopen 11 jaar ingezet voor onze stad. Een stad waar we terecht steeds trotser op zijn geworden. Tilburg is getransformeerd naar een stad met een levendige stedelijkheid waar het bruist. Dat zie je onder meer in de Spoorzone, het Spoorpark en de Piushaven. Maar ook op veel andere plekken zijn bakens verzet zoals op het Pater van den Elsenplein. Ik heb het een grote eer gevonden een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van Tilburg.”

Berend de Vries in 2011 – Foto: Paula Anguita

Berend de Vries werd in 2010 wethouder voor Tilburg namens D66. Zijn portefeuille bestond de afgelopen 11 jaar voornamelijk uit grondzaken, wonen, stedelijke ontwikkeling, milieu en later ook economie. Hij was intensief betrokken bij de ontwikkeling van de Spoorzone, de Piushaven, het Spoorpark, het Veemarktkwartier en Stappegoor. Ook op terrein van de energietransitie is Berend de Vries lokaal, maar ook nationaal actief geweest. Zo was hij namens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) onder meer onderhandelaar bij het maken van het Nationale Klimaatakkoord.

Presentatie plan de Rosmolen 2017  Foto: John Geerts

“Een collega die vergezichten aan concrete actie weet te verbinden,” stelt burgemeester Theo Weterings. “We feliciteren Berend eerst en vooral van harte met deze stap in zijn carrière. We gunnen het hem enorm. De gemeente Utrecht mag zich gelukkig prijzen! Met Berend de Vries vertrekt een wethouder die Tilburg met baanbrekende projecten op de kaart heeft gezet. Denk aan de Spoorzone met de LocHal en MindLabs.”

Presentatie plannen van de Lochal 2017 Foto: John Geerts

“En aan het Spoorpark, Nederlands grootste inwonersinitiatief. Een wethouder met enorme dossierkennis, een bestuurder met visie en vooral ook een gesprekspartner die voor iedereen benaderbaar is. We zijn Berend veel dank verschuldigd voor de 11 jaar die hij zich als wethouder voor Tilburg heeft ingezet. Elf jaar met tomeloze inzet voor en achter de schermen. Inzet, die ook naar de toekomst toe, ontwikkelkansen voor Tilburg heeft geborgd.”

Mobiele versie afsluiten