Site pictogram Tilburgers.nl

Berkel-Enschot krijgt tijdelijke sporthal

Alweer anderhalf jaar geleden, in juni 2017, heeft de gemeente Tilburg gesprekken gevoerd met sportvereningen in Berkel-Enschot: Handbalvereniging ‘The White
Demons’, Korfbalvereniging O.J.C. ’98, Hockeyclub MHCBE en zaalvoetbalvereniging ZVVBE. Deze clubs hebben in de winter te weinig ruimte in sporthal Rauwbraken.

Destijds was reeds afgesproken dat er op Sportpark Rauwbraken géén nieuwe sporthal zal worden gebouwd, maar dat het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg naar een andere oplossing zou zoeken.

Deze oplossing is gevonden in de vorm van een blaashal. Een blaashal is een opgeblazen, elastische, luchtdichte ruimte, die over een vaste bodemplaat beschikt (vaak beton). De ruimte wordt door een druksluis betreden. Een constant draaiende ventilator zorgt voor de handhaving van de benodigde, lichte overdruk in de blaashal. (Wikipedia) Deze hal kost €225.000,- en daarnaast voor onderhoud €37.000,- per jaar.

De blaashal komt te staan op de locatie van Jong Brabant aan de Berkelseweg 14 omdat deze plek de meeste voordelen heeft voor wat betreft beschikbare voorzieningen zoals parkeren, kleedaccommodatie en kantine. En buiten de wintermaanden kan de hal voor andere doeleinden worden gebruikt en / of worden verhuurd.

Voordat de blaashal geplaatst kan worden moet er eerst een omgevingsvergunning voor komen en krijgen bewoners inspraak. Daardoor zal deze tijdelijke sporthal pas in het winterseizoen 2019 / 2020 beschikbaar zijn.

 

 

Mobiele versie afsluiten