Site pictogram Tilburgers.nl

Bernard Koech wint Tilburg Ten Miles

09-07-2014-Bernard-Koech-Ten-Miles
De Keniaan Bernard Koech heeft de Tilburg Ten Miles gewonnen. De Keniaan liep in een tijd van 45:12 naar de eindstreep van meer dan 16 kilometer. Tweede werd zijn landgenoot Edwin Kiprop Kiptoo voor Eliud Tarus, ook uit Kenia. Koech liep de tweede tijd ooit op de Tilburg Ten Miles, waar in 2005 Haile Gebrselassie een wereldtijd van 44:24 neerzette. Beste Nederlander was Khalid Choukoud die als tiende over de streep kwam.

Bij de dames heeft de Keniaanse atlete Betsy Saina de beste wereldjaarprestatie gelopen tijdens de Rabobank Tilburg Ladies Run over 10 kilometer. Saina finishte na 30.46 min. Voormalig wereldkampioene cross Emily Chebet uit Kenia werd 2e in 31.05 en Margaret Wangari, eveneens uit Kenia liep 31.34.

Het was voor het eerst dat de finish in de Spoorzone was, op de Burgemeester Brokxlaan.  Alle uitslagen zijn te bekijken via de website uitslagen.nl.

De Tilburg Ten Miles is in 1988 begonnen als trimloop in het gebied de Moerenburg aan de oostzijde van Tilburg. Al in 1989 was het evenement een regionale wedstrijdloop. Spoedig stonden ook Nederlandse en Belgische subtoppers aan de start. In 1992 kwamen de eerste Afrikaanse lopers deelnemen en gingen de eindtijden voor het eerst onder de 50 minutengrens. Toen al werkte de organisatie aan een plan om het evenement naar het centrum van Tilburg te verplaatsen.

In 1993 was de eerste centrumeditie van de Tilburg Ten Miles met al direct een aparte wedstrijdloop over 10 kilometer voor vrouwen.

Mobiele versie afsluiten