Site pictogram Tilburgers.nl

Best in Heritage…. Textielmuseum!

Sinds 25 oktober 2009 publiceert de Tilburger Peter van den Besselaar dagelijks een foto van en over Tilburg op zijn website Tilburg Daily Photo

In 2017 kreeg het Textielmuseum de Bankgiro Loterij Museumprijs. Prijswinnende musea uit 27 landen presenteerden zich in de afgelopen week op een internationale conferentie in Dubrovnik. Deze musea worden gezien als invloedrijk en op de conferentie wisselen ze ervaringen en inspiratie uit.

Het Textielmuseum kreeg op deze conferentie de Best in Heritage Award. Fantastisch nieuws voor alle medewerkers. En bezoekers. Het museum is met het Textiellab een museum in bedrijf. Talloze designers doen hier inspiratie op en maken nieuw werk. Ze stuwen met hun innovatieve ideeën de medewerkers ook weer op om langs nieuwe lijnen te denken. En zo worden de medewerkers unieke textielmasters. Het museum blijft ambitieus en wil door gaan met vernieuwing. Zodat iemand als bezoeker binnen komt, en als maker weer vertrekt. Trots op het verleden en vernieuwingsgezind. Dat past bij een stad van makers.

Mobiele versie afsluiten