Site pictogram Tilburgers.nl

Bibliotheek vraagt vakantiefoto’s voor expositie

De bibliotheek aan het Koningsplein vraagt Tilburgers om foto’s die zij hebben gemaakt tijdens hun vakantie. Foto’s van bibliotheken. Het hoeven niet perse professionele foto’s te zijn, ook foto’s die met een telefoon zijn gemaakt, zijn welkom.

De Bibliotheek is op zoek naar wat de Tilburger, van jong tot oud, inspireert in bibliotheken die zij op reis tegenkomen. Dat ene mooie, historische plafond, een mooi programma of leuke activiteit of die allervriendelijkste robotmedewerker. Van de oudste bibliotheek ter wereld tot de meest noordelijke en van de lelijkste tot de kleinste bibliotheek op deze aardbol. Wat is slim, aantrekkelijk, goed of bijzonder aan deze bibliotheek? Het mag van alles zijn. De ingezonden foto’s dienen als inspiratie voor de nieuwe bibliotheek in de LocHal. 

De foto’s dienen als inspiratie voor de nieuwe bibliotheek, wanneer deze zich in de loop van 2018 gaat vestigen in de LocHal, in de Spoorzone. Want komend jaar neemt de Bibliotheek Midden-Brabant samen met bkkc, Kunstbalie en Seats2meet Tilburg haar intrek in de LocHal.

In het najaar vindt een foto-expositie plaats van ingezonden foto’s. Uit de inzendingen worden twee winnende foto’s geselecteerd. De jury bestaat uit wethouder Marcelle Hendrickx, lokale fotogrootheid Frans LaHaye en Peter Kok, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant. In de bibliotheek kunnen deelnemers een canvas tas met toepasselijke quote ophalen. Voor kinderen is een strandbal beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Het insturen van foto’s kan op de volgende manieren:
Deel jouw foto via Instagram, Twitter of op www.facebook.com/librariesoftheworld.
– Tag de locatie in jouw post (bijvoorbeeld van Maastricht of New York)
– Vertel wat jij bijzonder vindt en gebruik #librariesoftheworld en #LocHal in je bericht
Liever je foto mailen? Dat kan via de website
www.bibliotheeknieuwestijl.nl. Hier is ook meer info te vinden over het fotoproject.

De Bibliotheek is er voor iedereen. Daarom nodigt zij alle inwoners van de stad binnenkort uit om mee te denken. In het najaar wordt een meedenksessie georganiseerd.

Mobiele versie afsluiten