Site pictogram Tilburgers.nl

Bibliotheken in Tilburg helpen bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen kan vanaf 1 maart 2020. En het is voor veel mensen best lastig om dat online te doen. Daarom biedt de Bibliotheek Midden-Brabant in verschillende Bibliotheekvestigingen gratis belastingspreekuren aan.

In de Tilburgse Bibliotheken LocHal, Wagnerplein, Heyhoef, Udenhout en Berkel-Enschot. Experts van de Smeetskring en Marietrees Broeren helpen graag met advies en tips bij de digitale, particuliere aangifte. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Midden-Brabant gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij de aangifte en de computerfaciliteiten zijn gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Belastingspreekuren en aanmelden
Belastingaangifte doen via de computer is niet voor iedereen even makkelijk. Bijvoorbeeld als je een bijbaan hebt, niet meer hoeft te werken. Nog niet zo lang in Nederland woont. Voor wie digitaal aangifte doen gewoon lastig is of simpelweg een vraag heeft. Deze mensen kunnen in maart en (begin) april voor hulp terecht bij belastingspreekuren in verschillende Tilburgse vestigingen van de Bibliotheek-Midden-Brabant. In de Bibliotheken LocHal, Heyhoef, Wagnerplein, Berkel-Enschot en Udenhout helpen experts met gratis advies en tips bij particuliere aangifte voor 2019.

Data en tijden belastingspreekuren

Om zeker te zijn van hulp door De Smeetskring en Marietrees Broeren tijdens deze spreekuren is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan bij een medewerker in de Bibliotheek, door een mail te sturen naar tessapersijn@bibliotheekmb.nl of op maandag, woensdag of donderdag te bellen naar 013 – 464 8577.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij deze samenwerking gratis computercursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid.

Ook organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in Bibliotheken mogelijk.

Meer info?
Meer weten over het belastingspreekuur in de buurt? Kijk op http://bit.ly/spreekuur-belastingaangifte voor meer informatie.

Mobiele versie afsluiten