Site pictogram Tilburgers.nl

Bijzonder onderwijs Parcours heropent na verbouwing

Het nieuwe restaurant ‘Binnen bij Parcours’

Op vrijdag 1 juni 2018 is het feest bij Parcours, een school voor bijzonder onderwijs (Biezonderwijs) aan de Generaal Smutslaan 9. De school viert dat de verbouwing klaar is, waardoor de verschillende leerroutes zijn verenigd. Bovendien heeft de school nu een prachtig restaurant, waar ook gasten van buiten de school welkom zijn.

Het gebouw heeft een nieuwe uitstraling gekregen: meer sfeer, licht, openheid en kleur. Mirianne Govers, directeur van Parcours: “Daardoor ontstaat een prettiger en rustiger klimaat voor onze leerlingen en leerkrachten. Die openheid past veel beter bij onze visie. We willen onze jongeren niet wegstoppen, maar juist laten zien wat zij allemaal kunnen.”

Er is meer ruimte voor de praktijkvakken en er zijn nieuwe leerwerkpleinen, waar jongeren individueel of samen met een thema aan de slag kunnen. Of even tot rust kunnen komen als dat nodig is. “Want deze jongens en meiden hebben het niet altijd gemakkelijk (gehad) en krijgen op onze school extra begeleiding bij hun ontwikkeling en zelfontplooiing. We zijn een kleine school, waar iedereen elkaar kent. Leraren en leerlingen zorgen samen voor een fijne leeromgeving die aansluit bij de mogelijkheden en interesses van de jongeren”,  aldus Mirianne.

Vooral het nieuwe restaurant ‘Binnen bij Parcours’ is een echte blikvanger. De ruimte is met veel gevoel voor sfeer ingericht. “We zijn er supertrots op dat leerlingen hier praktijkervaring kunnen opdoen in het werken in de keuken en de bediening. En dat niet alleen. We koken met zelfgekweekte groente uit onze eigen moestuin en zorgen voor een vers boeketje op tafel uit de eigen bloementuin. We zijn nog aan het proefdraaien, maar na de zomervakantie gaat het restaurant open en is het een ontmoetingsplaats voor mensen van buiten school met onze leerlingen.”

“Ze kunnen hier terecht voor een kopje koffie, een lunch of een diner. Zo leggen we nog meer verbinding met de wijk. Want juist op onze school zijn het leren van sociale vaardigheden en samenwerking belangrijke onderdelen van het lesprogramma. We willen jongeren eigen verantwoordelijkheid meegeven.”

Parcours is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs in Tilburg en is één van de zeven scholen van de stichting Biezonderwijs. Leerlingen kunnen kiezen uit de leerroute arbeid of de leerroute vmbo basis en kader. Ze behalen certificaten op het gebied van veiligheid, keuken, bediening en facilitair. Of een vmbo-diploma.

Mobiele versie afsluiten