Site pictogram Tilburgers.nl

Biljartvereniging Noordhoek vindt nieuw thuis Café de Fijnproever

biljart-noordhoek-fijnproeverBiljartvereniging Noordhoek, al 40 jaar een begrip in de wijk en in de huidige vorm sinds 25 jaar een feit, heeft een nieuwe thuishaven gevonden bij Café de Fijnproever aan de Bredaseweg. De vereniging – met ruim 30 leden van tussen de 60 en 90 jaar oud – heeft naar een nieuw onderkomen moeten zoeken, nadat wijkcentrum In De Boomtak in oktober 2015 de overeenkomst opzegde. Op maandagmiddag, een tijdstip waarop cafés doorgaans gesloten zijn, is het voortaan gezellig druk bij De Fijnproever, waar de beide biljarttafels die het café rijk is, in gebruik zijn. Voorzitter van de vereniging Hennie Priemus: “We zijn hier heel warm en met open armen ontvangen, ik ben blij dat we hier terecht kunnen.”

Eigenaresse Amy is eveneens zeer tevreden: “Ze komen voortaan elke middag vanaf half één en ik vind het heel gezellig. De biljartvereniging is van harte welkom. Maar wat ik niet kan begrijpen is, dat het wijkcentrum hen heeft laten gaan. Ik begrijp dat écht niet.” Ze vertelt dat ze door de aanwezigheid van de biljartclub nu ook meer aanloop heeft van mensen uit de buurt, die het gezellig vinden om nu ’s middags een kopje koffie te komen drinken. Omdat er nu overdag ook wat te doen is in haar café.

fijnproever-wilgenstraat-bredaseweg-streetviewNaast de louter positieve reacties is er slechts één mits. De stoep aan ‘haar kant’ van de Bredaseweg ontbeert een verlaging. Amy loopt mee naar buiten om te laten zien wat ze bedoelt. Aan de overkant van het café komt de Wilgenstraat uit op de Bredaseweg, waar veel ouderen uit de Bomenbuurt moeten oversteken. Sommigen met een scootmobiel of rolstoel. Maar aan deze kant van de weg is de stoep erg hoog, zodat deze mensen niet de stoep op kunnen. Alternatief is om een paar honderd meter om te lopen. Of via het stoplicht ter hoogte van het Chinees restaurant I Pin Kee, of juist via de andere kant langs de begraafplaats.

Amy wil de gemeente gaan vragen om de stoep aan haar kant van de Bredaseweg, tegenover de Wilgenstraat, te verlagen, zodat iedereen veiliger kan oversteken.

Mobiele versie afsluiten