Site pictogram Tilburgers.nl

Boeing verhuist ‘Chinook CH-47’ opleiding naar Gilze-Rijen

Chinook CH-47 - Foto: Pablo Lanza - CC-BY

Luchtvaartbedrijf Boeing heeft besloten om haar opleiding voor helicopteronderhoud aan de bekende ‘Chinook CH-47′ te willen vestigen in Gilze-Rijen, zo maakt Midpoint Brabant vandaag bekend. Het gaat om een opleiding die uniek is en jaarlijks zullen honderden studenten en medewerkers uit de hele wereld hier worden opgeleid en bijgeschoold.

De locatie, Gate2 geheten, wordt de thuishaven van Boeing en is aangejaagd door het ‘Midpoint Aerospace & Maintenance Cluster’. Dit is een onderdeel van Midpoint Brabant, dat vernieuwende bedrijven naar Midden-Brabant wil halen en er op die manier voor wil zorgen dat er voldoende werkgelegenheid in regio zal zijn voor nu en in de toekomst.

De Boeing Chinook CH-47 bestaat al sinds 1956 en heeft sindsdien talloze vernieuwingen gekend, maar nog steeds is het één van de bekendste luchtvaartuigen. Ook worden er nog steeds nieuwe gebouwd en op dit moment hebben 46 landen gezamelijk 1.200 van deze luchtreuzen. Tot nu toe werden alle opleidingen in Wilmington (North-Carolina, USA) gegeven, vanaf februari 2012 beginnen de opleidingen in Gilze-Rijen.

Mobiele versie afsluiten