Site pictogram Tilburgers.nl

Boeken rond Paleis voor de twintigste keer

Op 27 Augustus vindt de 20ste editie plaats van Boeken rond het Paleis. De bijzondere boekenmarkt wordt georganiseerd door de Stichting dr. P.J. Cools msc.

Het is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en geldt bovendien als één van de populairste van Nederland. De boekenmarkt kent een aantrekkelijk literair en muzikaal programma, op diverse locaties in samenwerking met vele culturele organisaties.

De organisatie meldt het volgende: “We zijn aan de slag gegaan met de krachttermen ‘Meer – Beter – Levendiger’ om dit jaar iets moois neer te zetten. Meer zal natuurlijk betekenen dat we nog meer aanbod willen realiseren. Nog meer kramen van deelnemers uit heel Nederland. Maar we investeren ook om ‘Boeken rond het paleis’ uit te breiden met Vlaamse deelnemers.”

Onias Landveld wordt in het Paleis geïnstalleerd als de nieuwe stadsdichter van Tilburg

“Beter moet zijn een nog betere presentatie van het aanbod in aantrekkelijke kramen, waar je heerlijk langs struint. Dus pluriformiteit van het aanbod. Het gericht aantrekken van handelaren uit de grensstreek is een must voor ons. Levendiger wordt hij zeker, nu we ons dit jaar gaan focussen op de doelgroep jeugd. Met een echt Kinderplein voor verkoop door kinderen, kinderactiviteiten in de ochtend/late namiddag, gezellige zithoeken en muziek en acts op het Kinderplein. We zijn er in geslaagd grote namen naar Tilburg te halen. Daarnaast hebben we een fantastisch gevarieerd literair programma.”

Het volledige programma is op de website van de Stichting Cools te bekijken.

Mobiele versie afsluiten