Site pictogram Tilburgers.nl

Boerderij Denissen voorlopig niet in de verkoop

Boerderij Denissen, een monumentale boerderij uit 1857 in het groene hart van Berkel-Enschot, welke in eigendom is van de gemeente Tilburg, mag tot half oktober dit jaar niet in de verkoop. Dit heeft de commissie Bestuur vanmiddag in meerderheid besloten naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de TVP waarin werd gevraagd om voorlopig geen ‘onomkeerbare besluiten’ te nemen. D66, SP, Voor Tilburg, OPA, CDA en LST steunden het initiatiefvoorstel van de TVP.

Tot in 1968 is door de familie Denissen het boerenbedrijf uitgeoefend. Na een ingrijpende verbouwing en met behoud van het eigen karakter is er sinds 1997 een eetcafé en partycentrum gehuisvest onder leiding van Jeroen en Liesbeth Bax.

De gemeente Tilburg is, volgens wethouder Joost Möller, inmiddels al in onderhandeling met deze ondernemers die al 19 jaar het horeca-gedeelte exploiteren. Zij zouden graag het gehele pand willen kopen. Hierdoor zou echter de zelfwerkzaamheid en het geld dat in het verleden is geïnvesteerd door de huidige medegebruikers, de vrienden van Boerderij Denissen en muziekvereniging Concordia, op de tocht komen te staan.

Deze beslissing van de commissie Bestuur zorgt er voor dat  de stichting ‘Vrienden van boerderij Denissen’ tot half oktober de ruimte krijgt om te onderzoeken of ze het gehele pand zelf kunnen kopen. Dit tegen de wens van wethouder Joost Möller, die vreest dat de exploitanten,  Jeroen en Liesbeth Bax, in die tijd misschien wel afhaken als koper.

Mobiele versie afsluiten