Site pictogram Tilburgers.nl

Bonheur Horeca Groep verkozen tot Brabants werkgever met maatschappelijk hart 2014

DSC_0016Op vrijdag 14 november is Bonheur Horeca Groep uit Tilburg verkozen tot Brabants werkgever met maatschappelijk hart 2014 en mag daarmee het komende jaar het ambassadeurschap uitdragen namens expertisecentrum BESO-Brabant. Ton Gimbrère van de Bonheur Horeca Groep ontving de prijs ter waarde van  € 1.500,- uit handen van Ton Wilthagen. Medefinalisten Tom Omnichannel Management uit Bladel en ITB Companies uit Boxmeer eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats en zijn eveneens meer dan het vermelden waard

Bonheur Horeca Groep verzorgt de horeca-exploitatie van een zevental locaties in Tilburg, waaronder het Koning Willem II Stadion, Prise d’eau, de Faculty Club en Auberge du Bonheur. Directeur Ton Gimbrère: “Bonheur heeft het werken met medewerkers met inzet naar vermogen verankerd in de bedrijfsvoering. Op bijna iedere locatie vervullen zij werkzaamheden in keuken en bediening. Eind november opent Bonheur een nieuwe vestiging (Villa Vier Jaargetijden) waar de helft van de nieuwe medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt zal hebben. Daarmee geven wij een verdere invulling aan onze ambitie om een commerciële én ínclusieve werkgever te zijn!”

De nieuwe Participatiewet beoogt langdurig werklozen, arbeidsgehandicapten, mensen uit de bijstand, Wajongers en oudere ontslagwerklozen duurzaam aan het werk te krijgen. Brabantse werkgevers die medewerkers met inzet naar vermogen al in dienst hebben, konden zich nomineren voor de prijs die expertisecentrum BESO dit jaar alweer voor de vierde keer uitreikt. Dat resulteerde stuk voor stuk in mooie en succesvolle initiatieven die laten zien dat inclusief werkgeverschap werkt. In feite zijn alle bedrijven ambassadeurs voor hetgeen BESO wil bereiken: een inclusieve Brabantse arbeidsmarkt. Uiteindelijk drongen Bonheur Horeca Groep uit Tilburg, Tom Omnichannel Management uit Bladel en ITB Companies uit Boxmeer door tot de finale.

De drie finalisten kregen de gelegenheid een vakkundige jury persoonlijk te overtuigen van het feit dat juist zij verkozen zouden moeten worden tot dé werkgever met maatschappelijk hart. De jury bestond uit Henk Oderkerk (voormalig directeur BZW en voorzitter Raad van Advies BESO), Ton Wilthagen, (Hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University en directeur van ReflecT) en Peter Wagener (Manager P&O Dutax Reizen en winnaar van de prijs in 2013).

Juryvoorzitter Henk Oderkerk: “met recht kunnen we zeggen dat de drie finalisten ons volledig hebben overtuigd van de aandacht die zij hebben voor medewerkers met inzet naar vermogen. De passie, energie, voortvarendheid en creativiteit waarmee zij mensen uit deze doelgroep duurzaam onderdeel uit laten maken van hun bedrijf, getuigt van een sterke intrinsieke motivatie”. De jury heeft daarnaast als argument meegenomen in welke mate de ondernemer inclusief werkgeverschap zakelijk interessant weet te maken, zodat het als voorbeeld kan dienen voor andere Brabantse werkgevers die overwegen om mensen uit deze doelgroep aan te nemen. Henk Oderkerk: “uiteindelijk heeft Bonheur Horeca Groep ons het best weten te overtuigen van de succesvolle cross-over die zij hebben weten te realiseren tussen zakelijk en sociaal. Bovendien maken zij dit volop zichtbaar in de Tilburgse maatschappij”.

 

Mobiele versie afsluiten