Site pictogram Tilburgers.nl – Nieuws uit Tilburg

Boosterprik nu in Tilburg mogelijk

De gemiddelde leestijd bedraagt: 2 minuten

GGD Hart voor Brabant startte 19 november 2021 met de boostervaccinaties aan 85-plussers. Dat gebeurde op de vaccinatielocaties in Boxtel, Veghel en Waalwijk. Maar vanaf 25 november 2021 is het ook mogelijk om de boosterprik te halen in de vaccinatielocatie in het Koning Willem II stadion in Tilburg. De GGD breidt daarvoor de capaciteit op de priklocatie verder uit en verruimt de openingstijden.

Sinds donderdag 18 november krijgen de eerste 85-plussers een brief van het RIVM met de uitnodiging voor deze extra prik. Inwoners uit het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant kunnen voor hun boosterprik naast het Willem II stadion ook terecht op de vaccinatielocaties in Boxtel, Veghel en Waalwijk. De boosterprik kun je alleen maar op afspraak krijgen.
Een boosterprik is een extra vaccinatie bovenop de een of twee prikken die mensen eerder hebben gekregen. Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen corona te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Om goed beschermd te blijven tegen corona, kunnen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie krijgen. Op dit moment hebben alle mensen van 85 jaar en ouder een uitnodiging ontvangen. Daarna volgen stapsgewijs jongere leeftijdsgroepen tot aan 60 jaar.

Alle mensen die geboren zijn in 1936 of eerder kunnen nu  een afspraak maken. Dat is mogelijk via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl . 24 uur per dag kan er dan een afspraak worden ingepland voor de boostervaccinatie. Wel is de DigiD-inlogcode noodzakelijk. Telefonisch een afspraak inplannen gaat via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.

Mobiele versie afsluiten